ROBERT ENGLUND BELGESEL İÇİN TEKRAR FREDDY KRUEGER OLUYOR

ROBERT ENGLUND BELGESEL İÇİN TEKRAR FREDDY KRUEGER OLUYOR


Bir-iki Freddy içeri girdi, üç-dört hemen kapıyı ört


Elm Sokağı Kabusu’nun Freddy Krueger’ı Robert Englund ve onun kabusa dönüşme sürecindeki makyaj aşamasını anlatan belgesel geliyor! Sadece Elm Sokağı’nın değil, hepimizin kabusu Freddy Krueger karakterinin yaratım sürecini anlatan belgesel Nightmares in the Makeup Chair’in ilk fragmanı da yayınlandı.

a-nightmare-on-elm-street-behind-the-scenes-006

Mike Kerz tarafından yönetilen belgesel Nightmares in the Makeup Chair‘de Englud, Elm Sokağı’nın ve tüm zamanların kabusu olduğu günleri anımsıyor ve makyaj sanatçısı Robert Kurtzman aktörü eski korkunç haline çevirirken Englund, 2015’te hayatını kaybeden yönetmen Wes Craven’ı saygı ve seygiyle anıyor; filme dair ilginç ayrıntılara ve farklı hikayelere de değiniyor.

Englund belgeseli şu sözleriyle anlatıyor:

“Nightmares in the Makeup Chair, benim Elm Sokağı Kabusu serisine ve gerçekçi makyajına bir aşk mektubum. Her zaman bu çok yetenekli makyaj sanatçılarına büyük hayranlık ve saygı duydum. Makyajın taslağından inşasına tasarımı gerçeğe dönüştürüyorlar. Sonra, neredeyse kağıt inceliğinde makyaj kalıplama ve üretim gereçlerinin hassasiyeti… Ardından, makyaj sandalyesine oturup onların yaşayan kanvası haline geldiğim uygulama süreci… Bu belgesel sadece onların yeteneğine odaklanmıyor, aynı zamanda yeni jenerasyona da pratik efekt sanatçısı olma yolunda ilham veriyor. Hayranlarıma makyaj sürecini gösterebilmek için bir kez daha Freddy olduğum için çok mutluyum.”

20150831124411_81745

Makyaj sanatçısı Kurtzman ise Englund ile çalışmayı şöyle anlatıyor:

“Robert Englund’un Freddy Krueger’ı tüm zamanın en iyi korku karakterlerinden biridir ve kendi Freddy versiyonumu yaratmak benim için çok heyecan verici. Her zaman Robert Englund ile beraber çalışmak için hevesliyim. O, makyaj odasında ilginç hikayeler anlatan, seyircisini yakalayan bir hikaye anlatıcısı. Ben Krueger makyajını yaparken o da film boyunca Nightmare serisi ve Freddy’ye hayat verişi hakkında harika hikayeler anlatıyor.”

Henüz ne zaman yayınlanacağı belli olmayan belgesel hakkında diğer detaylar ilerleyen günlerde filmin resmi websitesinden açıklanacak. Biz heyecanla bekliyoruz, peki ya siz?