SEN N’APTIN YA SÓNAR İSTANBUL?

SEN N’APTIN YA SÓNAR İSTANBUL?


Yeni isimler, yerliler, Sónar+D


24-25 Mart’ta Zorlu PSM’de gerçekleşecek Sónar İstanbul‘dan gelen açıklamaları duydukça heyecanımızı dizginlemekte, kendimizi kontrol etmekte zorlanıyoruz. Kadroda halihazırda Moderat, Róisín Murphy, Nina Kraviz, Floating Points, Clark, HVOB, Kode9, Honne, Prins Thomas, Nosaj Thing, Cola & Jimmu gibi isimlerin yer alacağını biliyorduk. Bugün gelen açıklamayla önce bunlara başarılı elektronik sanatçı Tim Hecker ve geçtiğimiz yılın en iyi albümlerinden birine imza atan Weval‘in katıldığını öğrendik. Ancak Sónar’ın haberleri bununla sınırlı değildi.

Sónar İstanbul, bünyesinde sahne alacak yerli isimleri de açıkladı. Ülkenin önde gelen DJ’lerinden ve başarılı elektronik müzisyenlerinden oluşan liste şöyle: Büber, DJ Style-ist, Doğu Orcan, Fasitdaire, Fuchs & Cervus, Mabbas, Vildan Gündüz ve Villette! Play Tuşu da böylelikle başpehlivanı Doğu Orcan aracılığıyla ödüllerde tek dalda adaylıkla temsil ediliyor.

Bu kadarı aslında bizi heyecanlandırmak için fazlasıyla yeterli; ama bitmedi. Bir de Sónar’ın yaratıcı endüstriler ve teknolojiyi bir araya getiren etkinliklerle dolu ayağı, Sónar +D var. Sónar +D’nin yoğun ve dopdolu programı da açıklananlar arasındaydı. Onunla ilgili detaylı bilgi için de sizleri buraya alalım, sonra hep birlikte 24-25 Mart’ı beklemeye koyulalım!