SİYAH BEYAZ FİLM SEVMEYENLERİ TEKRAR DÜŞÜNDÜRECEK VİDEO

SİYAH BEYAZ FİLM SEVMEYENLERİ TEKRAR DÜŞÜNDÜRECEK VİDEO


Bonus: bir Film Noir örneği olarak Breaking Bad


Youtube’daki “Now You See It” isimli sinema kanalından “Siyah beyaz film sevmiyorum.” diyenlere tokat niteliğinde video geldi.

Ekran Resmi 2017-02-16 18.35.05

Anlatıcının “Hiç ben siyah beyaz film sevmiyorum diyen birini duydunuz mu?” diye açıklamaya başladığı video, dört dakikada neden siyah beyaz filmlerin de en az renkli filmler kadar iyi olduğunu bizlere açıklıyor. Sinema tarihinin en başarılı filmlerinden birçoğunun siyah beyaz çekildiğini örneklerle göstererek hala ben siyah beyaz film sevmiyorum diyenlerin yüzüne yüzüne vuran anlatıcımız, bizlere Saturday Night Live’ın Casablanca parodisi üzerinden Film Noir ile ilgili yanlış anlaşılan noktaları açıklıyor.

Double Indemnity, Touch Of Evil ve The Maltese Falcon gibi türün önemli filmleri üzerinden, aslında sadece siyah beyazı kullanmanın getirdiği sadeliğin, gözün dikkatini dağıtan unsurları azalttığını bize gösteriyor. “Bak aslında cidden o kadar kötü değil ya!” diye darlayıp bu filmleri zorla izlettiğiniz arkadaşlarınızın, gözlerinin bunları görmeye sandıklarından daha eğilimli olduğunu fark edeceklerini bize söylüyor. Bu video essay’in asıl sürprizi ise videonun sonunda Breaking Bad’in Film Noir ile yakınlığını bizlere gösterdiği kısım oluyor.