WOODY ALLEN’IN MANHATTAN’I 4K ÇÖZÜNÜRLÜKLE SİNEMALARDA

WOODY ALLEN’IN MANHATTAN’I 4K ÇÖZÜNÜRLÜKLE SİNEMALARDA


New York, New york!


Woody Allen’ın 1979 yapımı ikonik siyah-beyaz romantik komedisi Manhattan, 4K çözünürlükle yenilenip gösterime giriyor.

03_copy0_original

Komşuda pişer bize de düşer mi bilemiyoruz; ama film 10 Mart’ta New York Film Forum’da ilk gösterimini yapacak.

Manhattan, Woody Allen’ın Park Circus ve MGM tarafından dijital formata dönüştürülen ilk filmi olacak. Aynı zamanda bir adet yenilenmiş fragmanla poster de mevcut.

Başrollerinde tabii ki Woody Allen, Mariel Hemingway, Diane Keaton, Meryl Streep, Michael Murphy ve Anne Byrne’in yer aldığı filmin senaryosu da Allen ve Marshall Brickman tarafından yazıldı.

Yönetmenin başyapıtı, yine hayalleri ve hayatındaki kadınlarla başı dertte bir karakter olan senaristin, ilk bölümünde çok sevdiği Manhattan’ı anlatacağı  bir kitap yazmaya başlaması ve etrafında kendinden bağımsız gelişen olaylarla mücadelesini işliyor.

Akademi Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hemingway) ve En İyi Senaryo dalında iki adaylık alan film, 1980’de BAFTA En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kaptı.

Film Forum’da yapılacak galasının ardından ABD’de çeşitli şehirlerde gösterilecek film, 12 Mayıs’ta da İngiltere’de gösterime girecek.

Buralara gelmez herhalde, boşuna umutlanmayalım. Biz de Allen’ın birkaç gün önce ilk görseli paylaşılan yine New York’ta geçecek yeni filmi Wonder Wheel’i izleriz, ne yapalım.

manhattan-onesheet1