YANNIS PHILIPPAKIS YENİ FOALS ALBÜMÜ VE TONY ALLEN’LA PROJESİ HAKKINDA KONUŞTU

YANNIS PHILIPPAKIS YENİ FOALS ALBÜMÜ VE TONY ALLEN’LA PROJESİ HAKKINDA KONUŞTU


2017'de bizleri neler bekliyor?


2015’in severek dinlediğimiz cayır cayır albümlerinin içerisinde yer alan What Went Down’u yayınladıktan sonra ülkemiz hariç dünyanın her yerini turlayan Foals’un solisti Yannis Philippakis, yeni Foals albümü ve 2017 planları hakkında açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarla bizleri heyecanlandıran Yannis Philippakis, “Acaba yeni bir albüm mü geliyor?” sorusunu akıllara getirdi. Verdiği bir röportajda Tony Allen ile çalışma şansı üzerine konuşan Philippakkis; “Geçen sene Tony Allen ile biraz çalışma fırsatım oldu ve sonra tur başladı. Bu yüzden yarım kalanları bitirmek için Paris’e geri döndüm. Onunla çalışmak harikaydı. O 76 yaşında ve Fela Kuti ile birlikte yeni bir janra yaratmış bir isim. Onu davul çalarken izlemek inanılmaz bir şey, kendisi ahtapot gibi. Albümü için bir şeyler yazma şansım oldu ve umarım üzerine çalıştığımız şeyler kayıtta yer alır.” açıklamasını yaptı.

Foals’un yeni albüm çalışmaları ile ilgili de konuşan Philippakis, “Kendimi sürekli bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum, ama acelemin olmadığını da biliyorum. Tony Allen ile çalışma fırsatı kafamı toparlamak için güzel bir boşluk oldu.” yorumunu yaptı. Daha önce verdikleri bir röportajda 2016’nın sonlarında bütün turne koşuşturmacası bittikten sonra Hong Kong’da stüdyoya girmeyi hedeflediklerinden bahseden grup, bunu pek başaramamış olacak ki festival sezonunun gelmesiyle konserlere devam ediyor.

Londra’daki Citadel Festival’da çalacak Foals, bu fırsattan oldukça memnun gözüküyor. Bu konser için Yannis Philippakis “Artık otobüs yerine metro ile gidebileceğimiz bir konser olduğu için kendimizi çok şanslı hissediyoruz” açıklamasını yaptı.