YILIN EN ORİJİNAL ANİMASYONU ADAYINDAN İLK FRAGMAN

YILIN EN ORİJİNAL ANİMASYONU ADAYINDAN İLK FRAGMAN


My Entire High School Sinking Into the Sea


Yıllardır görmediğimiz çeşit lise temsili kalmadı, hani biz de severdik önceden de her filmde aynı klişeleşmiş stereotipleri kullanan lise maceralarından artık hepimize gına gelmedi mi?

myentirehighschoolsinkingintothesea_01

Fragmanından gördüğümüz üzere, My Entire High School Sinking Into The Sea bütün ön yargılarımızı yerle bir ederken absürt bir lise hikayesini işleyen gözlere şenlik bir animasyon filmi.

Jason Schwartzman, Lena Dunham, Reggie Watts, Maya Rudolph ve Susan Sarandon’ın seslendirdiği, başarılı çizer Dash Shaw’ın yönetmenliğinde çekilen film, seçmece bir grup lise öğrencisinin aniden bir felaketle yüzleşmek durumunda kalışını işleyen rengarenk, eşi benzeri pek bulunmayan gerçeküstü bir animasyon.

myentirehighschoolsinkingintothesea_02

Yayınlanan sinopsis şöyle:

Dash (Schwartzman) ve en iyi arkadaşı Assaf (Watts), arkadaşları Verti (Rudolph) tarafından büyük çapta hazırlanan ama çok az okunan okul gazetesinde Tides Lisesi’nin yolsuzsuzluğunu ifşa etmek için harekete geçer. Bu sırada Verti ve Assaf’ın arasında yeşermeye başlayan ilişki, erkeklerin arasını bozar. Dash de okul yönetiminin bütün öğrencileri tehlikeye sokan bir durumu ört bas ettiğini öğrenir. Felaket patlak verince öğrenciler, her şeyi bilen popüler bir öğrenci (Dunham) ve öğle yemeklerini servis eden kadına (Sarandon) katılıp çatıya doğru kaçmaya başlar.

Yığınla ince espri ve zekice işlenmiş detayıyla post-apokaliptik yapıda şekillenen animasyon, yılın en orijinal animasyonu olarak değerlendiriliyor.

Filmin genelinde öne çıkan arkadaşlık kaygısı, ortak bir hedef için bir araya gelen bir grup öğrenci ve genç aşıklar hepimize en beklenmedik koşullar içinde bile, lise deneyimimizin şu an olduğumuz kişiyi nasıl şekillendirdiğini hatırlatıyor.

14 Nisan’da gösterime girecek animasyonun fragmanına bir göz atın, ne demek istediğimizi anlayacaksınız.