YUVARLAK MASADA BUGÜN: OSCAR’LIK ERKEK OYUNCULAR

YUVARLAK MASADA BUGÜN: OSCAR’LIK ERKEK OYUNCULAR


Sinemaya, oyunculuğa ve daha birçok şeye dair 1 saat


The Hollywood Reporter’ın haftalık yayınladığı yuvarlak masa sohbetlerinde bu kez de, yine birbirinden yetenekli erkek oyuncular toplaştı.

YVMSA

Jeff Bridges (Hell or High Water), Dev Patel (Lion), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge, Silence), Casey Affleck (Manchester by the Sea), Joseph Gordon-Levitt (Snowden) ve Mahershala Ali (Moonlight, Hidden Figures) oyunculuk hakkında sevdikleri ve sevmedikleri şeylerden, performanslarına nasıl hazırlandıklarından, oyunculuğa nasıl başladıklarından ve daha birçok şeyden samimi bir şekilde bahsediyorlar.

The Hollywood Reporter’ın baş editörü Stephen Galloway moderatörlüğünde ilerleyen yuvarlak masa sohbetinde Galloway’in yönelttiği ilk soru şöyle: Oyunculuk hakkında en sevdiğiniz ve en sevmediğiniz şey nedir?

Andrew Garfield, “Bunun bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum, yaşamak için palyaçoluk yapmak… Ve her şey hakkında her şeyi öğrenmek istiyorum, mümkün olmadığını biliyorum; ama bir role hazırlanırken karaktere dair her şeyi öğreniyorsun, hep farklı şeylerde kendini geliştiriyorsun. Ama aynı zamanda bırakmak da çok zor, bu da bir yandan acı veriyor.”

y2

Gordon-Levitt, “Farklı karakterlere bürünmek ilham verici; çünkü sana herhangi biri değil de kim istersen o olabileceğini gösteriyor. Hayatın kendisi yaratıcı bir süreç, bu fikri seviyorum. Sanırım yaşadığım hayatı düşününce şikayet etmek doğru olmaz ama bütün bu ünlü olma işi bence çok sağlıksız, yorucu.”

Aynı anda hem Luke Cage hem Moonlight hem de House of Cards’ta rol alan Mahershala Ali’ye bütün karakterlerle aynı anda nasıl başa çıktığı sorulunca “Şöyle, her karakter için ayrı bir playlist oluşturuyorum ve hangisine gidersem o karakterin müziğini dinliyorum. Bu da bana farklı dünyalara giriş ve çıkış imkanı veriyor.”

y3

Casey Affleck de müziğin gücünden, bir şeye odaklanmak istediğinde her hangi bir konuda ona nasıl yardımcı olduğundan bahsedip Manchester by the Sea’deki performansından ve rolünü nasıl aldığından bahsediyor.

Dev Patel’e Lion’daki rolünde sevdiği ve sevmediği kısımlar sorulunca büyük bir adanmışlık ve gururla: “Genelde böyle roller almıyorum, böyle bir şey çekmek, böyle büyük sözler söylemek dönüşüm getiren bir yolculuktu.”diyor.

Bridges ise, oyunculuğa nasıl başladığından, sürecin onu nasıl etkilediğinden bahsederken bir rolü bitirdiğinde hissettiklerini şöyle açıklıyor: “Bunu bir daha yapmak istiyor muyum bilmiyorum, sanırım rol yapma kaslarım harap oldu.”

yv

İlgililer için Oscar’lık kadınların yuvarlak masası burada, Oscar’a aday yönetmenlerin yuvarlak masası ise burada.

Tamı tamına 1 saat süren yuvarlak masa sohbetlerinin tamamını buradan izleyebilirsiniz.