12 SENELİK SOULWAX SESSİZLİĞİ BİTTİ! SON DÜZLÜKTEYİZ…

12 SENELİK SOULWAX SESSİZLİĞİ BİTTİ! SON DÜZLÜKTEYİZ…


FROM DEEWEE Şafak 20!


Elektronik müzik gerçekten çok zor bir zanaat.

Nedeni ise, günümüzde müzikal cehaletle huzurlu bir müzikal erdem arasında gezinen çok ince bir çizginin etrafında dolanması… 16 yaşında evindeki dönem ödevi için aldırılan bilgisayara korsan Ableton kuran bir ergen irisi, hiç farkında olmadan çok enteresan melodiler yazabilir, YouTube videolarından öğrendiği tekniklerle kendisini prodüksiyon alanında geliştirebilir ve o anın müzikal trendlerine cuk diye oturan, fena olmayan bir EP üretebilir. Buna ilaveten, bizim ülkede sıkça görülen, o gün ne gerektiriyorsa onu çalıp, tekdüzeliğin kitabını yazarken dünyanın hiçbir yerinde çalamayacak bir müzikal birikim eksikliğindeki DJ’lerimizin aksine müzik profesörü gibi donanımlı DJ’ler de var.

16 yaşındaki ergenin heyecanını alıp bir müzik profesörünün birikimiyle çarpıştırdığınızda ise karşınıza Dewaele Kardeşler çıkıyor.

20 yılı aşkın süredir müzik üreten Soulwax’in anakartını oluşturan David ve Stephen, abstrakt caz, krautrock, techno, rocknroll, disco, punk gibi müzik türlerini yalayıp yutmuş, üstüne bu müziklerin en enteresan renklerini paletlerinde sıkça kullanarak oluşturdukları olağanüstü işleri Soulwax, 2manydjs ve hatta Kürşat 9000 adları altında yayınlamış bir ikili.

En son yayınladıkları Transient Program For Drums and Machinery single’ı ile el-eldiven ilişkisinde gidecek bir tur da açıklayan Soulwax, 12 senelik stüdyo albümü sessizliğini resmi olarak bitirmiş bulunmakta.

Albümün mastering’den taze gelmiş dosya fotoğrafını tezcanlılıkla paylaşan grubun FROM DEEWEE isimli albümlerinin çıkış tarihi 24 Mart. 12 şarkıdan oluşan albümde bir de mix’lenmiş dosya mevcut, yani bizi tadından yenmeyecek, bütün şarkıların ahenkle birbirine bağlandığı tematik bir albüm bekliyor.

12 senelik aranın sonu da böyle olmalıydı zaten…

17022110_10154370539157023_6780328460053494077_n