DANNY BOYLE DİZİSİ TRUST HAKKINDA KONUŞTU

DANNY BOYLE DİZİSİ TRUST HAKKINDA KONUŞTU


Trainspotting'den Trust'a


Beyaz perdeden TV ekranlarına ardı sıra transfer olan yönetmenlerde bugün: Danny Boyle

Steven Soderbergh’in iki sezon yönettiği, hala da devam eden The Knick’i ve Coen Kardeşler’in The Ballad of Buster Scruggs projelerinin ardından Trainspotting efsanesinin yönetmeni Danny Boyle da üzerinde çalıştığı Trust hakkında birkaç tüyo verdi.

danny-boyle

1973’te ABD’nin gelmiş geçmiş en zengin iş adamlarından John Paul Getty’nin torunu üçüncü nesil John Paul Getty’nin kaçırılması ve kulağının kesilmesi etrafında gelişecek hikaye, uzun vadeli bir aile dramını ele alıyor. Her sezon ayrı bir 10 yılı anlatacak hikaye 50 yıllık malzemesiyle 5 yıl devam edecek.

“FX için 50 yıllık bir aile tarihini kurgulayacağımız bir TV serisi geliştiriyoruz. 5 yıl boyunca her sezon hikayenin 10 yılını anlatacak. 70’lerde İtalya ve İngiltere’de geçecek ilk sezon için bu yaz çalışmalara başlamayı umuyoruz. Serinin adı Trust, yani şu an için planımız bu. Farklı bir yapı üzerinde çalıştığımız için ilgi çekici olacak. Uzun vadede, uzun soluklu bir hikaye anlatımının çalışma şeklini ve davranışları nasıl etkileyeceğini gözlemlemek de oldukça ilginç. Gerçekten, artık oyuncular hikaye anlatıcısına dönüştü. Bir kere başladılar mı hikayeyi anlatmanın bütün yükünü onlar taşıyor, bu da beni onlara hayran bıraktırıyor.”

Tabii 5 yıl boyunca her bölümü Boyle çekmeyecek. Çok istese de serinin uzun vadeli formatına uygun olmadığını, yönetmenden çok oyunculara iş düştüğünü düşünen yönetmen, şu an iki mi yoksa üç bölüm mü çekeceğine karar verme aşamasında.

Senaryosu Slumdog Millionaire’in senaristi Simon Beaufoy tarafından kaleme alınacak dizinin prodüktörlüğünü ise Christian Colson üstleniyor.

Danny Boyle’un kendine özgü maharetlerini izlemek için merakla bekliyoruz.