MERYL STREEP VE TOM HANKS YENİ SPIELBERG FİLMİNDE

MERYL STREEP VE TOM HANKS YENİ SPIELBERG FİLMİNDE


Steven Spielberg sunar: The Post


Meryl Streep, Tom Hanks ve Steven Spielberg el ele veriyor; The Post geliyor!

tom_hanks_meryl_streep_steven_spielberg_-_getty_-_h_split_2017

Daha önce Spielberg ile Saving Private Ryan, Terminal, Catch Me If You Can ve Bridge of Spies gibi filmlerde bir araya gelen Tom Hanks ve sadece Artificial Intelligence’ta Blue Mecha’ya sesini vererek yönetmenle beraber çalışan Streep, Spielberg yönetmenliğinde çekilecek The Post için güçlerini birleştiriyor.

Vietnam Savaşı döneminde Daniel Ellsberg tarafından yayınlanan Pentagon Belgeleri’nin gerçek hikayesini anlatacak filmin senaryosunu Liz Hannah ele alacak. 

“1971 yılında, Washington Post’ta çalışan editör Ben Bradlee (Hanks) ve yayıncı Kay Graham (Streep), ordu analisti Daniel Ellsberg tarafından sızdırılan belgelerdeki Nixon yönetiminin ABD askerlerinin Vietnam’daki rolü ve savaşın gidişatı hakkında halka yalan söylediği gerçeğini yayınlama kararı alır. Nixon yönetiminin belgelerin yayınlanmasına karşı çıkması üzerine özgür basın ve otoriteler arasında hukuk mücadelesi başlar.”

Film için çalışmalar ne zaman başlayacak henüz belli değil; ama yine tarihi olaylara ışık tutan bir Spielberg ve yanında kapı gibi iki dev sanatçı var. Üç büyüğü ilk kez bir araya getirecek The Post, bakalım vizyona girdiği yıl Akademi Ödülleri’nin dengesini değiştirecek mi?