ROBERT DOWNEY JR. YENİ DOCTOR DOLITTLE OLUYOR

ROBERT DOWNEY JR. YENİ DOCTOR DOLITTLE OLUYOR


Stephen Gaghan da yazıp yönetiyor!


Iron Man Robert Downey Jr. ve Oscar’lı senarist Stephen Gaghan, Voyage Of Doctor Dolittle için bir araya geliyor.

robert-downey-jr

Traffic ile En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ını alan Gaghan’ın yazıp yöneteceği film, Hugh Lofting’in 1920’lerde yazdığı çocuk kitabı serisinin karakteri Dr. Dolittle’ın maceralarına odaklanacak. Gaghan, Tom Shepherd’ın önceden oluşturduğu taslak senaryoyu tekrar ele alıp filmi ona göre çekecek.

Universal’ın haklarını aldığı yapımın prodüktörlüğünü Roth/Kirschenbaum Films’den Joe Roth ve Jeff Kirschenbaum ile birlikte Team Downey’den Susan Downey beraber yürütecek.

Doctor Dolittle’ın büyük ekrana ilk gelişi 1967’de Richard Fleischer yönetmenliğinde ve Leslie Bricusse senaristliğinde oldu. Rex Harrison başrolünde, hayvanlarla yaşayıp onlarla konuşabildiğini iddia eden eski bir doktorun serüvenlerini anlatan ilk film müzikaldi. En İyi Film Oscar’ına aday olsa da Orijinal Şarkı ve Görsel Efekt Oscar’larını aldı.

1998’de Eddie Murphy başrolünde başlayan diğer bir Doctor Dolittle macerası ise dört devam filmiyle sonuçlandı.

Iron Man’likten Doctor Dolittle’lığa transfer olan Downey Jr. başrolünde yeniden ekranlara taşınacak filmin çekimlerine ne zaman başlanacak henüz belli değil, olursa biz size haber veririz.