SXSW FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

SXSW FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Bir ödül de Ceylan Özgün Özçelik'e geldi


“En az dinlenen grubu ben bulacağım” insanlarının en sevdiği festivallerden biri olan ve müzik, sanat, tasarım müzik gibi konulara eğilmesnin yanı sıra müzik endüstrisi ve politika gibi konulara da değinen alternatif müziğin en önemli festivallerinden South by South West (SXSW), görsel alanlarda yılın en öne çıkan işlerini ödüllendirdi.

Festivalde yer alan en az bir grubun kesin ünlü olduğu ve bunun her sene canlı örneklerini gördüğümüz SXSW; müzik videosu, poster/afiş ve animasyon alanında yılın en iyilerini SXSW Film Awards’ta ödüllendirdi. Londra merkezli animasyon film yönetmeni Nicolas Menard, Wednesday with Goddard ile En İyi Kısa Animasyon Film ödülünü kazandı; genç Polonyalı yönetmen Renata Gasiorowska’nın kısa animasyonu Pussy ise Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Bu seneki Super Bowl’un hakkında haftalarca konuşulan reklam kuşağını da yöneten Kanadalı yönetmen Miles Jay, Leon Bridges’ın aynı zamanda Grammy’ye de aday gösterilen River isimli müzik videosu ile En İyi Müzik Videosu‘nu ve yaratıcı klipleriyle her defasında bizleri büyülemeyi başaran yönetmen kolektifi Canada, Tame Impala’nın The Less I Know the Better’ı ile Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Caspar Newbolt, Laura Moss’un Fry Day filmi için tasarladığı poster ile En İyi Film Afişi ödülünü kazanırken Jeremy Enecio’nun Like Me adlı posterine Jüri Özel Ödülü geldi. 

Gecenin en önemli ödüllerinden En İyi Anlatı (Öykü) Ana Asensio’nun En Güzel Adası adlı uzun metrajlı filmine giderken En İyi Belgesel Ödülü ise Jairus McLeary ve Gethin Aldous’un The Work’ünün oldu.

Festivalden gelen bir güzel haber de Ceylan Özgün Özçelik’in ilk uzun metrajlı filmi Kaygı’nın aldığı Gamechanger ödülü oldu. Başrolünde Algı Eke’nin yer aldığı film, geçmişini hafızasında arayan bir medya çalışanının öyküsünü anlatıyor. Yakında Türkiye’de vizyona girmesi planlanan filmin oyuncu kadrosunda Özgür Çevik, Selen Uçer, Asiye Dinçsoy, Kadir Çermik, Boncuk Yılmaz, İpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı da yer alıyor.