TERRY GILLIAM THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE İÇİN KEŞİFTE

TERRY GILLIAM THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE İÇİN KEŞİFTE


Film için 33 farklı yer gezen yönetmenin gezi günlüğü


Terry Gilliam’ın 18 yıldır çekimlerine bir türlü başlayamadığı projesi The Man Who Killed Don Quixote’nin çekimlerine sonunda geçen hafta başlanmıştı. Son birkaç ayını istediği gibi bir yer bulabilmek için oradan oraya seyahat ederek geçiren yönetmenin 33 farklı lokasyondan yayınlanan fotoğrafları gerçekten göz dolduruyor.

terrygilliam

Filmin yapımcısı Entre Chien & Loup’un aktardığına göre bu yılın başında hayatını kaybeden John Hurt’ün yerini Jonathan Pryce alacak. Aynı zamanda Adam Driver, Olga Kurylenko, Joana Ribeiro ve Stellan Skarsgård gibi isimlerin yer aldığı kadro da tadından yenmez nitelikte.

The Man Who Killed Don Quixote, öğrencilik yıllarında Don Quixote’nin uyarlamasını çeken bir reklamcının büyüdüğü kasabaya dönünce çektiği filmin yaşamış olduğu yerde ve insanlarında yarattığı değişimi fark etmesiyle atıldığı macerayı işliyor.

Genel olarak İspanya, Portekiz ve Kanarya Adaları’ndaki tarih kokan yerleri karış karış gezip inceleyen Gilliam’ın Interrail günlüğü tadında fotoğraflarından birkaçını aşağıya koyuyoruz.

terry-gilliamcastle

unspecified1

terrygilliamhall

terrygilliambalcony

terry-gilliamdesert

terrygilliamwindow

terry-gilliamdesert4

 

terrygilliamcourtyard3