THE DUDE’DAN WALTER SOBCHAK’A ÖDÜL KONUŞMASI

THE DUDE’DAN WALTER SOBCHAK’A ÖDÜL KONUŞMASI


John Goodman hak ettiği ödüle yıllar sonra kavuştu


Tüm zamanların en başarılı çerez filmlerinden biri olan The Big Lebowski’nin Walter Sobchak’i a.k.a John Goodman, filmdeki başarılı performansı ile hak edip alamadığı ödülün daha büyüğüne ulaştı, hem de ödülü The Dude’un kendisinden aldı.

Coen kardeşlerin 1998 yılında çektiği ve en başarılı filmlerinden olarak kabul edilen The Big Lebowski’de birlikte yer alan ikiliden performansı ile çok konuşulan ama hak ettiği ödüle bir türlü kavuşamayan John Goodman; ismini, daha doğrusu yıldızını Walk Of Fame’e yazdırdı. Ödül konuşmasında sahneye çıkan hem filmde hem gerçek hayatta yakın arkadaşı olan Jeff Bridges ise Goodman hakkında sarfettiği övgü dolu sözler ve yaptığı şakalar ile bu ana tanık olanlara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Sahneye çıkarken taşıdığı büyük kahverengi çantayla herkesin dikkatini çeken Jeff Bridges, içinden çıkardığı ve filmde giydiği orijinal The Dude hırkası ile izleyicileri ve John Goodman’ı kahkahalara boğdu. Üzerinden yirmi yıl geçmesine rağmen hala hakkında şakalar yapılan ve “en iyi çerez filmler” listesinin önemli isimlerinden olan The Big Lebowski, daha uzun yıllar popülerliğini koruyacak gibi gözüküyor.