YAVUZ ÇETİN VE KERİM ÇAPLI BELGESELİ BLUE’DAN FRAGMAN YAYINLANDI

YAVUZ ÇETİN VE KERİM ÇAPLI BELGESELİ BLUE’DAN FRAGMAN YAYINLANDI


Desteklerinizi bekliyorlar


Bu topraklardan çıkan en iyi müzisyenlerden olan ve zamansız kayıplarıyla her zaman kalplerimizde yarası taze kalacak Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı hakkında hazırlanan belgeselden ilk fragman yayınlandı.

Genç yaşında Amerika’ya gidip Kim Capli ismiyle The Sundowners ve The Monkees ile sahnelerin tozunu attırdıktan sonra; 1969’daki efsanevi Woodstock Festivali’nde Jimi Hendrix ve Carlos Santana gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşma şansına erişen davulcu Kerim Çaplı ve şarkılarını dinledikçe yüreğimizi sızlatan Yavuz Çetin’i merkezine alan Blue isimli belgeselden ilk fragman yayınlandı.

Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı, bas gitarda Sunay Özgür ve gitarda Batu Mutlugil ile birlikte 1991 yılından 2001 yılına kadar Blue Blues Band’te birlikte çalmışlardı. Ağırlıklı olarak cover parçalar çalıp geride sevenlerinin ve onları izleme şansına erişen şanslı insanların o günleri düşündükçe kalplerini sızlatan ikili, albüm projelerini hiçbir zaman hayata geçirememişti.

Kültür Bakanlığı’ndan aldığı destekle aralarında Teoman, Erkan Oğur, Göksel, Sunay Özgür, Batu Mutlugil, Batuhan Mutlugil, Aylin Aslım, Melis Danişmend, İskender Paydaş, Ercan Saatçi, Deniz Arcak ve Akın Eldes gibi isimlerin olduğu sanatçılarla röportajlara yer veren bu projenin yönetmenlik koltuğunda Sertan Ünver otururken yapımcılığı da Suzan Güverte üstleniyor. Çekimleri tamamlanan bu belgeseli beyaz perdede izlemek için ekibin bizlerinde desteğine ihtiyacı var. Destek olmak için ise buraya tıklayıp prosedürü izleyebilirsiniz.