YENİ NETFLIX BELGESEL SERİSİ: FIVE CAME BACK

YENİ NETFLIX BELGESEL SERİSİ: FIVE CAME BACK


Hollywood vs. İkinci Dünya Savaşı


Netflix’in yeni üç bölümlük belgesel serisi Five Came Back‘ten fragman yayınlandı.

Meryl Streep’in anlatımıyla yaşayan en usta yönetmenlerden Francis Ford Coppola, Guillermo del Toro, Steven Spielberg, Lawrence Kasdan ve Paul Greengrass ile yapılan röportajların da yer alacağı belgesel, Hollywood ve II.Dünya Savaşı’nın birbirlerinin üzerindeki etkisini anlatacak.

five-came-back

Spielberg, Scott Rudin ve Barry Diller yapımcılığında, Laurent Bouzereau yönetmenliğinde çekilecek seri 31 Mart’ta Netflix ekranlarında olacak.

Mark Harris’in Five Came Back: A Story of Hollywood and the Second World War kitabından uyarlanacak belgesel; John Ford, William Wyler, John Huston, Frank Capra ve George Stevens gibi yönetmenlerin, o dönemde kariyerlerini bırakıp savaş için hizmet etmeye başlamalarının ardından tekrar işin başına dönüp dünyayı ve sinemayı dönüştürmelerini işliyor.

Sinema tarihini dünya tarihiyle iç içe ele alıp savaşın gerçekliğini, etkilerini ve kıyımını; dönemin 5 büyük yönetmeninin izleriyle ve günümüz yönetmenlerinin yorumlarıyla üç parçada anlatacak serinin yayınlanan ilk fragmanı burada.