YENİ WES ANDERSON’IN FİLMİ AKIRA KUROSAWA’DAN İLHAM ALACAK

YENİ WES ANDERSON’IN FİLMİ AKIRA KUROSAWA’DAN İLHAM ALACAK


İşler ilginçleşiyor


Geçtiğimiz günlerde Fransız televizyonu Arte için deneyimlerini ve ilham aldığı noktaları anlattığı bir saatlik sinema programı hazırlayıp sunan Wes Anderson, 2018’de vizyona girecek yeni filmi Isle of Dogs hakkında konuştu.

2009 yılında vizyona giren Fantastic Mr. Fox’tan sonra yine stop motion tekniğiyle yapacağı filmi Isle of Dogs hakkında açıklamalarda bulunan başarılı yönetmen, filmin yapım sürecinde stop motion tekniğinin öncüsü olarak kabul edilen Ray Harryhausen’dan ilham aldığını paylaştı. Harryhausen’dan öğrendiklerini sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden Akira Kurosawa’dan aldığı ilhamla birleştirdiğini söyleyen ABD’li yönetmenin yeni filmi, bu açıklamalar ışığında daha da ilginç hale geldi.

Alfred Hitchcock’un ismini de zikretmeden geçmeyen Wes Anderson, gençliğinde bolca Hitchcock izleyip büyük ölçüde usta yönetmenin sinemasının etkisinde de kaldığını açıklayıp, farklı oyuncularla farklı yapımlarda çalışmanın püf noktalarını Hitchcock’tan öğrendiğini söyledi.

Isle of Dogs’un çekimlerini Japonya’da sürdüren Wes Anderson’ın 2018 yılında vizyona girecek yeni filminin oyuncu kadrosunda Edward Norton, Tilda Swinton, Bryan Cranston ve Bill Murray gibi isimler bulunuyor.