AŞK ŞARKILARININ EN KARANLIK HALİ

AŞK ŞARKILARININ EN KARANLIK HALİ


Stephen King okurmuşçasına!


Her yaptığı işle akılları alan yetenekli mi yetenekli tasarımcı Butcher Billy, bu sefer de bizleri kalbimizden vurdu. Daha önceden Black Mirror bölümlerine yaptığı tasarımları da şuradan bir karıştırın, yetenekli mi yetenekli derken neyden bahsettiğimizi anlayacaksınız.

king-cover

Brezilyalı illüstratör Billy, şimdi de en sevilen aşk şarkılarını alıp Stephen King’in o nostaljik mi nostaljik, korkunç mu korkunç kitap veya video kaset kapaklarının konseptinde tasarlıyor. Joy Division’ın Love Will Tear Us Apart’ından Depeche Mode’un Strange Love’ına, geniş bir çerçevede Careless Whisper, Love Hurts, Every Breath You Take gibi önüne çıkan her klasik aşk şarkısını ele alıp en tüyler ürpertici haliyle baştan yazıyor. 

stephen-king-vhs-3

Hall & Oates’ın Maneater’ı, Stephen King’in kaleminden çıkma bir romandan beyaz perdeye uyarlanmış olsa köşe başından kiralayacağınız video kasetin tasarımı da başka türlü olamazmış gibi.

Birinci ağızdan projenin anlam ve önemini de verelim:

Bu seri, en umutsuz, çaresiz, trajik ve kalp kıran şarkılardan bazılarını 70 ve 80’lerde Stephen King tarafından gerçekten yazılmış kitaplarmış gibi alternatif bir evrende hayal ediyor. Konsepti ise aşkın karanlık tarafına, pop kültürün objektifinden şarkıların asıl anlamına bakmak. Orijinal kitap kapaklarının vintage tasarımını saygıyla anarken klasik hikayelerin saptırılmış bakış açısıyla şarkıların altını üstüne getiren başka bir odak noktası olabilir.

stephen-king-vhs-1

“Ben bayıldım bu adamın işlerine!” diyenler, şuradan sanatçının türlü türlü çalışmalarını inceleyebilir, hatta ve hatta bu benzersiz tasarımların t-shirt veya poster cisminde hayat bulmuş hallerini edinebilir.

O çok sevdiğiniz şarkıları bir daha kolay kolay eskisi gibi dinleyememenize sebep olacak tasarımları buraya koyuyoruz. Detaylarda kaybolacaksınız, rica ederiz!

stephen-king-vhs-2

 

stephen-king-vhs-4

stephen-king-book-6 stephen-king-book-12

 

stephen-king-book-3stephen-king-book-9