BONOBO’DAN İZLEMELERE DOYAMAMALIK VİDEO

BONOBO’DAN İZLEMELERE DOYAMAMALIK VİDEO


Bonobo ft. Innov Gnawa - Bambro Koyo Ganda


Bonobo mahlasıyla bildiğimiz Simon Green’in altıncı stüdyo albümü Migration’dan beşeri dünya manzaralarıyla senkronize edilmiş video geldi!

Bonobo_411

New York’ta bir araya gelen Faslı müzik kolektifi Innov Gnawa işbirliğiyle albüme bambaşka bir hava katan şarkı Bambro Koyo Ganda‘yı dinlerken uzak diyarlara göçüyorduk ya, Stylewar tarafından yönetilen videoda da bir oraya bir buraya ışınlanan görüntüleri müziğin akışıyla tadımlıyoruz.

Üzerinde tepinip durduğumuz güzelim dünyamızın evrenselliğini ve tekliğini gözler önüne seren video, barındırdığı çeşitli çevrelerin temposuyla şarkının nabzını eş zamanlı vererek “Nerede olursan ol, ortak bir ritim eşliğinde yaşıyorsun” diyor.

Diğer albümlerine nazaran Migration’da müziğin kültürel yolculuğuna kollarını daha fazla açtığını çok net duyabildiğimiz Bonobo, yeni albümü kapsamında turlamaya da tam gaz devam etmekte.

Bambro Koyo Ganda ile müzik videosunu aynı ritme getiren Stylewar, Bonobo’ya, müziğe ve dünyaya karşı hislerini ise şöyle yorumluyor:

“Bonobo’nun müziği inanılmaz derecede zengin ve renkli. Sanki dünyanın tarif edilemez güzelliğinden ilham almış gibi hissettiriyor. Ben de videoda aynı derecede etkilenmiş ve renkli bir duygu vermek istedim. Dünya müzik ve ritimle dolu, nereye giderseniz etrafınıza dikkatlice bakın. Bu harika gezegenimizin merkezinde ve ben de bu gerçeği kutlamak istedim.”

Üzerinde konuşmayı bir türlü bırakamadığımız videoya geçmeden önce, ilgilileri için 3 ay önce paylaştığımız Migration incelemesini buraya bırakıyoruz, belki lazım olur.