CAZI TAM YERİ VE ZAMANINDA KUTLAMAK İSTEYENLERE: GET THE BLESSING

CAZI TAM YERİ VE ZAMANINDA KUTLAMAK İSTEYENLERE: GET THE BLESSING


Yer: garajistanbul, Zaman: 30 Nisan Uluslararası Caz Günü


30 Nisan Uluslararası Caz Günü, garajistanbul‘un Garanti Caz Yeşili işbirlikli enfes programı sayesinde gerçek anlamda caza, hatta rock’a ve bol bol başka türlerden müziğin harmanına doyuran bir yapıya kavuşuyor. Konuk, belki bu adıyla tanımasanız da aslında çok tanıdık isimlerden kurulu bir ekip: Get The Blessing!

Get The Blessing’de tanıdık kimler var? Portishead‘in davulcusu olarak sahip olduğu şana 2016’da Radiohead‘le çıktığı yaz turnesiyle şan katan Clive Deamer ile yine Portishead’den basçı Jim Barr. Başka? Tanıdık olması şart mı? Değil tabii, çünkü Get The Blessing’i bilmiyorsanız bile özgün müzik tarzları sizi anında kendine bağlayacak. Deamer ve Barr’a 17 yıldır eşlik edenler; saksafonda Jake McMurchie, trompette ise Pete Judge.

Onlar hakkında Time-Out “Çağdaş cazı ve trip-hop’u buluşturan en iyi grup”, BBC Music ise “Caz dünyasını yeniden şarj eden grup” gibi ifadeler kullanıyor. Biz de diyoruz ki gidin kendiniz görün, pişman olmazsınız, hatta dersiniz ki “Ah ya az daha kaçırıyordum yüz yılda bir izleyebileceğim enfes bir konseri” veya benzer bir şey de diyebilirsiniz…

Anahtar kelimelerle tekrarlayalım, toparlayalım: 30 Nisan. Uluslararası Caz Günü. Get The Blessing. garajistanbul. Biletler de burada, kaçırmak olmasın.