ETHAN HAWKE VE SALLY HAWKINS’İN EL ELE VERDİĞİ MAUDIE’DEN İLK FRAGMAN

ETHAN HAWKE VE SALLY HAWKINS’İN EL ELE VERDİĞİ MAUDIE’DEN İLK FRAGMAN


Kanada'nın en sevilen sanatçılarından Maud Lewis'in hayat hikayesi


Yeri geliyor, sanatın en içteni en mütevazı haliyle, sevginin en özeli de en beklenmedik haliyle özdeşleşiyor. Ne sanat ne de aşk engel, sınır tanımıyor! Aisling Walsh’un Kanadalı sanatçı Maud Lewis’in hayat hikayesini, kendisinin bile bu denli beklemediği başarısının estetiğini ve ardındaki sevgi dolu desteğini anlatan yeni filmi Maudie’den ilk fragman yayınlandı.

maudie_

Happy-Go-Lucky’de canlandırdığı Poppy karakteriyle Müzikal/Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü’nü alan Sally Hawkins ve Before üçlemesinin yarısı Ethan Hawke, Maud Lewis’in hayatına ve eşi Everett Lewis ile olan derin ilişkisine hayat verecek. 

16 Haziran’da gösterime girecek filmin sinopsisini de verelim:

Çocukluğundan beri Romatoid artrit rahatsızlığından muzdarip olan Maudie, ailesini kaybetmesinin ardından bir süre erkek kardeşine miras kalan evde kaldıktan sonra teyzesinin yanına taşınır. Bağımsızlığını elde edeceği günlerin hayaliyle annesinin onu küçükken tanıştırdığı sulu boyasıyla kendini sanatına verir. Fiziksel hiçbir engel tanımayan zeki ve girişken bir kadın olan Maud, 30’larına yaklaşırken ev işlerine yardımcı arayan bir ilanın peşini bırakmaz. 40 yaşında küçük bir evde tek başına yaşayan Everett, Maudie’yi görünce ilk başta bir tereddüt eder. Karşısında ufak tefek, elleri de rahatsız bir kadın görünce evin zor işlerinin altından kalkamayacağını düşünür. Fakat kocaman kahverengi gözleriyle dikilip ayrılmayı reddeden Maud’un kararlılığını görünce sonunda ikna olur.

maudie_01

Çok konuşkan, bin bir fikirli ama ev işlerinde çok kötü bir kadındır Maud. Zamanının çoğunu kartpostalları ve evin duvarlarını süsleyerek geçirir. Bir zaman sonra Everett, asıl istediğinin ve ihtiyacının Maud olduğunu fark eder. Onu kimsenin anlayamadığı gibi anlayan Maud ile çok güçlü bir bağ kurmaya başlar. Ev işlerinin de üstesinden beraber kalkan ikili birbirinden vazgeçemeyeceklerini anlamıştır. Maud’un sanata olan yeteneğini ve tutkusunu destekleyen Everett, kartpostallarını satmasına yardımcı olur, onu her daim cesaretlendirir.

Hiç beklemedikleri bir anda birbirlerini bulan iki insanın ve hiç tahmin etmeyeceği bir şekilde Kanada’nın en sevilen folk sanatçılarından biri olan Maud’un gerçek olduğu kadar yoğun hayat hikayesini her yönüyle anlatacak bir film olacak Maudie.