HANGİ IT DAHA KORKUNÇ?

HANGİ IT DAHA KORKUNÇ?


1990 vs. 2017


Stephen King’in palyaçoları mesleğinden eden, bilinçaltımızın en derinine yerleşmiş korkunç serüveni It, Mama’nın yönetmeni Andrés Muschietti yönetmenliğinde beyaz perdeye yeniden uyarlanıp rüyalarımıza gireceği 8 Eylül için gün sayıyor. 

Yayınlanan ilk fragmanın ardından 1990’da Tommy Lee Wallace yönetmenliğinde iki bölümlük mini dizi formatında izlediğimiz ilk versiyonuyla yenisi arasında karşılaştırmalar yapmaya başladık bile. Ama öyle ezbere ne kadar doğru olur? Yan yana karşılaştırılmış bir video, yazının sonunda sizleri bekliyor.

it

1957 – 1958’de vuku bulan olayları ve bu olayların peşini bırakmayan The Losers Club’ın 7 neferinin karşılaştığı korkunç karakter Pennywise ile mücadelesini işleyen ilk filmin ardından ileriki bir zamanda olayların 30 yıl sonrasını anlatacak ikinci bir It filmi daha gelecek. İlk filmde yer alan oyuncular da Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Nicholas Hamilton, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Chosen Jacobs, Jeremy Ray Taylor, Javier Botet ve Owen Teague.

1990’da uykularımızı kaçıran Pennywise’ı canlandıran Tim Curry’nin yerini yeni filmde Bill Skarsgård’ın alıyor. İlk yapımın zamanı, düşük bütçesi ve teknolojik yetkinliği düşünüldüğünde yeni yapımın ürkütme kat sayısının çok daha yüksek olmasını temenni ediyoruz, bakalım.

Youtube kanalında çeşitli film veya dizileri ele alıp farklı yönleri üzerinde uğraşan Matt Skuta, yayınlanan ilk It fragmanından elde ettiği materyali ilk yapımın benzer sekanslarıyla yan yana getiriyor, pek de iyi yapıyor. “27 yılda ne değişmiş, o nasıldı, bu nasıl?” sorularına cevap niteliğinde karşılaştırma videosunu izlemeden geçmeyin.