İSKOÇYA ÖYLE Mİ KURTARILIR BÖYLE Mİ? OUTLAW KING

İSKOÇYA ÖYLE Mİ KURTARILIR BÖYLE Mİ? OUTLAW KING


William Wallace, sen mi cesursun ben mi yürek?


Netflix bu sefer de bir İskoç destanı anlatmaya hazırlanıyor! Deadline’ın aktardığına göre, taraflardan son bir açıklama gelmese de görüşmeler olumlu yönde sonuçlanmaya çok yakın. Hell or High Water’ın yönetmeni David Mackenzie, aynı filmden Chris Pine ve Ben Foster başrolünde Outlaw King’i yönetecek.

pine-foster-mackenzie

İskoç destanı deyince zihinlerde ve kulaklarda bir “Freeedooom!” çığlığı yankılanmıştır belki. Evet aynı döneme gidiyoruz; ama bu sefer William Wallace’ın değil Robert the Bruce, yani Kral I. Robert’ın hayatını izleyeceğiz. “O kimdi?” derseniz, Mel Gibson’ın 1995 yılında hayat verdiği Braveheart var ya, işte o William Wallace hatırlarsanız. Robert the Bruce’u da o filmde Wallace’a ihanet eden İskoç Kralı olarak izlemiştik. Outlaw King ise bildiğimizin aksine Bruce’un farklı bir hikayesini anlatacak. Pine, öyle ya da böyle İngiltere’nin baskılarına karşı İskoçya’nın özgürlüğü için savaşan Bruce’u, Foster da daha sonradan kralın baş danışmanı olacak İskoç şövalyesi James Douglas’ı canlandıracak.

Anonymous Content’ten Richard Brown ve Steve Golin, Sigma Films’ten Gillian Berrie ile beraber filmin prodüktörlüğünü üstleniyor. Outlaw King’in çekimlerine Ağustos’ta, günler daha uzunken İskoçya’da başlanacak.

Mackenzie, Berrie ve Brown İskoçya’dan olduğu için, Braveheart ile yanlış tanıdığımız İskoç kahramanı Robert the Bruce’un anlatılmayan hikayesini gözler önüne sermek motivasyonuyla yola çıkılmış olabilir. Braveheart’ta güç sarhoşu babası tarafından manipüle edilip Wallace’a ihanet eden ayrıcalıklı bir kimse olarak lanse edilen Bruce’un itibarini kurtarmaya yönelecek filmde William Wallace da yer alacak. Bu sefer “Sen de mi Bruce?” bakışlarını görecek miyiz bilmiyoruz. Aynı zamanda Bruce ve eşi Elizabeth de Burgh arasındaki aşk hikayesine de yer verilecek.

Anlayacağınız, aynı dönemi ve biraz da sonrasını değişen protogonist üzerinden izleyeceğiz. Özgürlük yolunda kim, neler yaşamış ve yaşatmış göreceğiz.