A NEW HOPE’U SGT. PEPPER’S KONSEPTİYLE ÖZETLEYEN ALBÜM

A NEW HOPE’U SGT. PEPPER’S KONSEPTİYLE ÖZETLEYEN ALBÜM


Princess Leia's Stolen Death Star Plans


2017’de Star Wars: A New Hope 40. yılına ve The Beatles’ın dillere destan albümü Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band de 50. yılına girdi. Pop kültürün bu iki zamansız kültünü, parodi ikilisi Palette-Swap Ninja 5 yıllık uykusuz gecelerin ardından bir araya getirdi. Nasıl mı?

star-wars-sgt-peppers

Dan ve Jude kendilerini gaming & geek kültürüne odaklanan iki müzisyen olarak tanımlıyor ve Palette-Swap Ninja adı altında çeşitli konsept albümler oluşturuyorlar. Bu yılın anlam ve önemini es geçmeyen ikili, Sgt. Peppers’ta yer alan şarkılarının sözlerini Star Wars temasıyla baştan yazdı, her bir şarkıya Star Wars görüntülerinden oluşan videolar hazırladı ve Princess Leia’s Stolen Death Star Plans isminde alışılmadık bir albüm ortaya çıkardı. Üstelik bunu ücretsiz olarak yapıyorlar. Biz de onca emekle hazırladıkları tüm videoları buraya koyuyoruz.

Tüm Star Wars serisinden ziyade 1977’de hayatımıza giren A New Hope’u anlatan şarkı sözleri, bir bütün halinde incelendiğinde filmin özeti olacak nitelikte. Sinema ve müzik tarihinin iki kilometre taşını da adaletli bir şekilde ele almaya özen gösteren Palette-Swap Ninja’nın web sitesini detaylıca bir karıştırın, daha anlatacakları çok şey var!