BRAD PITT NE DİNLİYOR? BRAD PITT EN ÇOK HANGİ FİLMİNİ SEVİYOR?

BRAD PITT NE DİNLİYOR? BRAD PITT EN ÇOK HANGİ FİLMİNİ SEVİYOR?


Vizyon Başkan


Gerek işiyle gerek de özel hayatıyla sürekli gündeme gelen başarılı oyuncu Brad Pitt, GQ ile yaz sayısı için bayağı kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdi. En çok sevdiği filminden müzikal tercihlerine, kendini nasıl bulup nasıl kaybettiğine kadar uzun uzun içini döken Pitt’in anlattıklarından birkaç satır başı vereceğiz. Tabii, biz işin magazin kısmını atlıyoruz, işine ve ilgi alanlarına odaklanıyoruz. Çok istiyorsanız röportajın tamamını şuradan okuyabilirsiniz.

Brad-Pitt-GQ

Özel hayata girmeyeceğiz dedik; fakat şunu da söylemeden geçemeyeceğiz; Pitt, Angelina Jolie ile yollarını ayırdıktan sonra 1 buçuk ay kadar David Fincher’ın evinde kaldığını da röportajda anlatıyor. Zaten BFF olduklarını biliyorduk; ama evde tek başına bunalınca da ilk kapısını çaldığı insanın Se7en, Fight Club ve The Curious Case of Benjamin filmlerinde beraber çalıştığı Fincher olduğunu öğrenince bir gülümseme gelmedi değil.

“Eğer bir şeyler yaratıp ortaya koymuyorsam o zaman zihnimde ateşli ölüm senaryoları yaratıyor olacağım.”

Acı çeken karakterleri canlandırmanın nasıl bir şey olduğu sorulunca, acıdan R&B’ye uzanan bir cevap veren oyuncunun söyledikleri ise tam olarak şöyle:

“O tarz karakterleri oynamayı bıraktım gibi bir şey. Bunun acı turizmine benzediğini düşünüyorum. Daha önce ailesinden 9 kişiyi kaybetmiş Afrikalı bir anneden daha büyük gülebilen kimseyi duymadım. Bu nedir? R&B’yi ilk defa anlamaya başladım. R&B büyük bir acıdan geliyor; ama aslında bir kutlama. Bana göre, bu kalana kucak açmak. Bu o Afrikalı kadının benim daha önce hiç yapamadığım gibi yüksek sesle gülebilmesi.”

Bu aydınlanmayı nasıl yaşadığı ve o sırada neler dinlediği sorulunca:

Çokça Frank Ocean dinliyordum, bu genç adamı çok özel buluyorum. Üzerinde durulmayan hassas gerçeklikler hakkında konuşuyor. Acı veren bir şekilde dürüst. O çok çok özel biri, kötü bir şeyini bulamıyorum. Bir de şu muazzam ironi var, Marvin Gaye’in Here, My Dear albümü. Bu da beni bir çeşit yolun aşağısına götürdü. Çok güzel ve dürüst.”

Oyunculuğun onun için ne zaman heyecan verici olduğu sorulunca da yer almaktan en çok keyif aldığı filmine değinen Pitt’in cevabını da verip destansı röportajdan ilgimizi çeken kısımları aktarmış oluyoruz.

“Daha çok risk alınabilecek komedi tarzı işler diyebilirim. Sanırım en sevdiğim filmim, şimdiye kadar bulunduğum filmler arasında en kötü performans sergilediğim The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Eğer bir şeyin buna değer olduğunu düşünürsem, zamanla buna değeceğini biliyorum.”