GLASTONBURY 2017’DE GÖSTERİLECEK FİLMLERİ TILDA SWINTON SEÇTİ

GLASTONBURY 2017’DE GÖSTERİLECEK FİLMLERİ TILDA SWINTON SEÇTİ


Gidenler gitmeyenlere anlatsın


Her sene bütün yıl kimi dinlediysek eksiksiz izleten ve line up’ı ile ah çektiren festival Glastonbury’nin sinema ayağı, bu sene Tilda Swinton’a emanet.

Afişleri boydan boya Facebook sayfalarında dolaşan, biletleri çıktığı gibi biten müzik dünyasının en prestijli festivali Glastonbury’nin, bu sene 35.’sini organize edeceği sinema ayağının eş küratörü Tilda Swinton oldu. Festivalciler için daha büyük ve daha geniş ekranlar hazırladıklarını belirten ekibin bu yılki seçkisinde ise Ghostbusters, Sing, Enter the Dragon, Guardians of the Galaxy vol. 2, Donnie Darko’nun director’s cut versiyonu, Beside Bowie: The Mick Ronson Story, Gimme Danger, Rushmore, Don’t Look Now, Frozen, Monty Python & the Holy Grail, Alien, The Big Lebowski, The Rocky Horror Picture Show, Robocop, Star Wars: Rogue One, Metropolis ve daha fazlası yer alacak.

Festival organizatörleri Michael ve Emily Eavis, “Bu sene devasa ekranlar kurduk ve insanların rahat film izlemesi için 60’ların arabalı sinemalarından esinlenerek 100 tane üstü açık araba yerleştirdik. Tilda Swinton ile Julien Temple’ın küratörlüğünde bu yıl güzel filmler festivalcileri bekliyor.” diyerek Glastonbury’ye gidenleri sevindiren, gidemeyenleri üzecek açıklamalarda bulundu.