İZMİRLİLER! YARIN PUBLIK PARK VAR HAZIR MISINIZ?

İZMİRLİLER! YARIN PUBLIK PARK VAR HAZIR MISINIZ?


Kendine has festival, 13 Mayıs'ta!


Ve o gün geldi, sayın İzmirliler ya da gününü gün etmek için hafta sonu tası tarağı toplayıp İzmir’e ışınlananlar! Havaların da nihayet düzelmekte karar kıldığı şu günlerde Kültürpark, Kübana Gazinosu’nda doyasıya müzik, sonuna kadar eğlence ve her türlü aktivitenin seyredeceği bir programla keyifli bir 13 Mayıs için herkes hazır mı?

publik-park

Sabahtan akşama müzik, gastronomi, tasarım, güneş ve yeşile doyacağınız renkli bir Cumartesi vadeden Publik Park’a bir gün kala, neler var neler yok tekrar masaya yatırıyoruz.

Öncelikle, ilk kez Play Tuşu işbirliğiyle Türkiye’de sahne alan Nilüfer Yanya’nın İstanbul konserini kaçırıp “Bir daha kim bilir ne zaman gelir?” diye üzülenlerin oldukça ciddiye aldığı bir teklifle geliyor Publik Park. İngiltere’de adını duyurmadık yer bırakmayan kuvvetli sesi ve tam da ihtiyacımız olan şarkılarıyla Nilüfer Yanya, bu sefer de Kübana Gazino’sunun tozunu attırmaya niyetli!

Peki Nilüfer Yanya’dan önce pisti kimler ısıtacak dersiniz? Play Tuşu’nun müzikten ve eğlenceden sorumlu üç bakanı; Oğuz Hakan Odabaşı, Buğra Orcan ve Doğu Orcan. Ama siz onlara kısaca PT Soundsystem diyebilirsiniz.

Canlı performanslardan devam ediyoruz. Kapanış nasıl olsun isterdiniz? Caz mı, dans mı, elektronik mi, yoksa üçü bir arada mı? Taa ABD’den kalkıp buralara kadar gelen ikili No Regular Play, 23.00’te başlayıp siz yorulana kadar da dükkanı kapatmayacak.

Biraz öncesine geçecek olursak 19.30 itibariyle Feathered Sun sahnede diyor ve susuyoruz. Şaka şaka, biz öyle kolay susar mıyız? Bilmeyenler için Feathered Sun; Acid Pauli, Nu, Raz O’hara ve Jo Ke dörtlüsünün güçlerini birleştirdiği projesi. Böyle isim isim yazınca epey fiyakalılar değil mi? Bir yetmez iki tane, iki de yetmez üç, üç de kesmez tam dört elektronik müzik veteranı Almanya’nın havasını İzmir’e getiriyor, daha ne olsun?

Biraz da yerli sahneden bahsedelim. Kaan Düzarat ve Eren Eren, 17.30’da geçecekleri DJ kabinini 18.30 itibariyle Undomondo‘ya bırakacak. 21.30’da ise Arto Tunçboyacıyan, Ateş Tezer ve U.F.U.K’nin projesi Youth Center pisti No Regular Play öncesi hazırlayacak.

“Şunları sıra sıra yazsaydınız da kafamız karışmasaydı” demeyin. Bir girizgah yaptık; ama hemen akabinde programı da veriyoruz.

13:00 Emre Can Swim
14:00 Play Tuşu Soundsystem
15:30 Nilüfer Yanya (live)
16:30 Kiwiboy
17:30 Kaan Düzarat&Eren Eren
18:30 Undomondo
19:30 Feathered Sun (live)
21:30 Youth Center (live)
23:00 No Regular Play (live)

Hep müzikten konuştuk, sıra geldi diğer aktivitelere. Hava çok güzel, çimler de mis gibi yoga mı yapasınız geldi? Buyurun, tutan yok, destekleyen var. E, hazır güneş iliklerinize işlemişken bol kalorili, çokça zararlı klasik festival menüleriyle sınırlandırılmak olur mu, olmaz. Gastronomi dedik bir kere. Fyre Festival fiyaskosundaki gibi bir menüyü Publik Park’ta arasanız da bulamazsınız. Ama lokal tatlar ve dünya mutfağı ararsanız işte onu pekala bulabilirsiniz. Tasarım dedik, onu da açalım. Öyle her yerde bulamayacağınız tasarım ürünler ve özel markalar da atölye çalışmaları ve interaktif performanslarla bir arada olacak. Yahu daha ne lazım?

Uzun lafın kısası; 13 Mayıs Cumartesi, İzmir Kübana Gazinosu’nda gerçekleşecek Publik Park çok güzel olacak, gelsenize!

publik-park-program