KAYIP NEIL YOUNG ALBÜMÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

KAYIP NEIL YOUNG ALBÜMÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI


Hitchhiker


Yaşayan efsane desek yanılmayacağımız Neil Young’un 1976’da kaydedip kayıplara karışan albümü Hitchhiker, sonunda müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Grunge müziğin babası olarak kabul edilen ve folk müzik tarihinde de önemli isimlerden biri olan Kanadalı singer/songwriter Neil Young’ın 1976’da Indigo Ranch Studios’da kaydettiği ama tamamını yayınlamadığı kaydı gün yüzüne çıkıyor. 2014 yılında yayınladığı ve anılarını anlattığı Waging Heavy Peace isimli kitabında da bahsettiği Hitchhiker isimli albüm ile aynı ismi taşıyan şarkı, daha önce ilk defa sanatçının 2010 çıkışlı Le Noise isimli albümünde yer almıştı.

Neil Young’ın hayran sitesi Thrasher’s Wheat’in tesadüfen Diverse Vinyl isimli bir plak şirketinin sitesinde 14 Haziran çıkışlı olarak yer aldığını gördüğü albüm için Young “O gece bütün zamanımı David ile birlikte dokuz akustik şakı kaydederek geçirdim ve ismini de Hitchhiker koydum. Daha sonra Human Highway’de birlikte yönetmenlik yaptığım Dean Stockwell’de orada o gece bizimleydi. O kayıtta sadece bira sigara ve uyuşturucu için ara verdik.” açıklamasını yaptı.

Sanatçının 14 Haziran’da çıkması beklenen ve önceki albümlerinden birinde yer alan Hitchhiker isimli şarkıyı dinlemek ve albümün tracklist’ine ulaşmak için sizleri böyle alalım.

01. ‘Powderfinger’
02. ‘Hold Back The tears’
03. ‘Human Highway’
04. ‘Hitchhiker’
05. ‘Ride My Llama’
06. ‘Lookout For My Love’
07. ‘Lotta Love’
08. ‘Fontainebleau’
09. ‘Campaigner’