ORSON WELLES’İN YARIM KALAN FİLMİ BELGESEL OLARAK TAMAMLANIYOR

ORSON WELLES’İN YARIM KALAN FİLMİ BELGESEL OLARAK TAMAMLANIYOR


Netflix'ten The Other Side of the Wind


Hani bundan birkaç ay önce, Netflix’in Orson Welles’in yarım kalan filmi The Other Side of the Wind‘in haklarını satın aldığının ve tamamlanması için filme finansör olacağının haberini vermiştik ya, projenin hayata geçmesi için adımlar sonunda atılmaya başladı, hem de ne büyük adımlar!

orson-welles

Öncelikle yarım kalan The Other Side of the Wind, bir Orson Welles belgeseline evrilerek tamamlanacak. Yönetmenlik koltuğu da 2014 Akademi Ödülleri’nde Twenty Feet From Stardom ile En İyi Belgesel Oscar’ı alan Morgan Neville’e emanet. 

Bu belgesel de, Welles’in hayatının son 15 yılını ve film endüstrisiyle olan karmaşık ilişkisini hem sanatsal hem de ticari açıdan ele alıp son filminin objektifiyle keşfe çıkmayı amaçlıyor. Film zaten kendi içinde anlattıklarıyla ve Welles’in yaşadıklarıyla trajik bir şekilde paralel ilerlediği için, 1970’lerde başlanan çekimleri hiçbir zaman tamamlanamadı.

Belgeselin yönetmenliğini üstlenen Neville de böyle bir işin içinde olmanın hissettirdiklerini şu sözleriyle özetledi: “Bu filmin ardındaki inanılmaz hikayeyi anlatmak ve Welles’i böylesine bir figür yapan şeyleri keşfetmek için çok heyecanlıyım.”

Ne yalan söyleyelim, biz de oldukça heyecanlıyız.