STEVE MCQUEEN’DEN TUPAC SHAKUR BELGESELİ

STEVE MCQUEEN’DEN TUPAC SHAKUR BELGESELİ


Baştan sona gerçek bir hayat hikayesi


21 yıl önce şaibeli bir şekilde aramızda ayrılan rap müziğin ikonik sesi Tupac Shakur, a.k.a. 2pac‘in hayatını Benny Boom yönetmenliğinde anlatacak biyografik film All Eyez on Me 16 Haziran’da vizyona giriyor. Fakat filmde bazı noktaların yanlış aktarıldığını düşünen Shakur’un ailesi, Steve McQueen yönetmenliğinde çekilecek başka bir belgesel hazırlığında olduklarını duyurdu.

tupac--shakur

Hunger, Shame ve 12 Years a Slave gibi filmlerin yönetmeni McQueen ile beraber projeye baş koyan Shakur’un teyzesi Gloria Cox, aynı zamanda yapımcı olarak da belgeselde yer alıyor. Shakur’un geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden annesi Afeni Shakur‘un da seveceğini düşündüğü bir takımla yollarına devam ettiklerini söyleyen Cox, belgeseli ve yapmak istediklerini şöyle anlatıyor:

“Hiçbir zaman niyetimiz Tupac’in hikayesini yeniden yazmak değildi. Amacımız her zaman doğru hikayeyi, daha önce yapılmadığı gibi anlatmak oldu. Kız kardeşim her zaman bana ‘Tupac’i savunacak bir iş yapmıyoruz. Bizim işimiz onun olduğu gibi görülmesini sağlamak. Yani onun hareketleri, tercihleri ve sözleri kendi adına konuşmasını sağlayacak’ derdi. Bu filmin de tam anlamıyla bunu yapacağına inanıyorum.”