STRANGER THINGS’İN HİPNOTİZE EDEN MÜZİKLERİNİN SAHİBİ SURVIVE KONUŞTU

STRANGER THINGS’İN HİPNOTİZE EDEN MÜZİKLERİNİN SAHİBİ SURVIVE KONUŞTU


İkinci sezon ve Twin Peaks üzerine


31 Ekim’de ikinci sezonu başlayacak Stranger Things’in müziklerine imza atan S U R V I V E, hem ikinci sezon, hem de Twin Peaks etkili yeni sezon müzikleri hakkında konuştu.

S U R V I V E grubundan Michael Stein ve Kyle Dixon, verdikleri röportajda “İlk sezon ile ikinci sezonda arasında yaptığımız en büyük fark; geçen sene müziği senaryoları okuduktan sonra besteliyorduk, bu sezon ise yönetmenin elinden çıkmış, montajlı halini izledikten sonra yapıyoruz. Grubun popülaritesinin artmasından dolayı eskisi gibi rahat ve geniş çalışma fırsatı bulamıyoruz, artık biraz da işi öğrendiğimizden olabilir, direkt neyin insanların hoşuna gideceğini düşünerek bir şeyler ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. ” açıklamasını yaptı.

Bu sezonun müziklerinin de synth ve bas ağırlıklı olduğunu belirten ikili “Ama dizideki karakterlerden biri gelip de gitar çalmak istediğini söylerse hayır demeyiz.” diye de eklemeyi ihmal etmedi. Kendilerini nelerin etkilediği sorulduğunda ise “Nasıl bir şeyler ortaya çıkarmak istediğimi konuşurken ikimizin de ortak çıkış noktası Twin Peaks oldu. İzleyenlerin üzerinde öyle bir etki yaratmak istedik.” açıklamasını yapan ikili, David Lynch’in kült dizisi Twin Peaks ve Angelo Badalamenti’nin zamansız müziğine de selam durmadan geçmedi.