XAVIER DOLAN’IN YENİ FİLMİNDEN PAYLAŞILAN İLK KARELER TABLO GİBİ

XAVIER DOLAN’IN YENİ FİLMİNDEN PAYLAŞILAN İLK KARELER TABLO GİBİ


The Death and Life of John F. Donovan


Xavier Dolan’ın uzun zamandır beklenen filmi The Death and Life of John F. Donovan‘dan zamanı iple çektirecek birbirinden güzel fotoğraflar paylaşıldı. Fransa-Kanada asıllı yönetmeni, yüzünü her yerde görmeye alışık olmadığımız isimlerle Fransızca çektiği filmleriyle tanıyıp sevsek de günümüzün en önemli oyuncularını kadrosuna katıp ilk İngilizce filmi için yola çıkmış olmasından da oldukça memnunuz.

kit-harington-the-death-and-life-of-john-f-donovan-image-600x398

Kimlerden mi bahsediyoruz dersiniz? King of the North olarak da bildiğimiz Kit Harington, gönüllerin Matilda’sı Natalie Portman, Interstellar’ın Murphy’si Jessica Chastain ve sayısız filmiyle sinemanın en kıdemli oyuncularından Kathy Bates başta olmak üzere Susan Sarandon, Bella Thorne, Thandie Newton, Jacob Tremblay ve Emily Hampshire gibi birbirinden güçlü isimler filmin oyuncu kadrosunu dolduruyor. The Death and Life of John F. Donovan’ın vizyon tarihi belli olmasa da bu yılın sonlarına ya da 2018’in başlarına doğru bir festivalde ilk gösterimini yapacak gibi görünüyor.

jessica-chastain-the-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398

En son Marion Cotillard’ın başrolü çektiği It’s Just the End of the World filmiyle izlediğimiz, Laurence Anyways, Hearbeats ve Tom at the Farm gibi filmlerin her türlü işinin altından genç yaşında kalkan Dolan’ın kendi tarzını oluşturduğu ve sinema yolunda emin adımlarla yürüdüğü aşikar. Yarattığı karakterlerle insanlar arasındaki ilişkilerin etkilerine göz kırpıp seçim-sonuç arasındaki ince çizginin yoğunluğundan sıklıkla bahseden, enfes soundtrack’leriyle anı bütünlediği gibi muazzam estetiğiyle de tablo gibi görüntüler ortaya çıkaran ve sonuç olarak yaptığı işin her köşesine kendi vizyonunu katan Dolan, bildiğiniz gibi filmlerini yönetmekle kalmıyor, yeri gelince de kendi yazıp kendi oynuyor. 

xavier-dolan-jessica-chastain-kit-harington-death-and-life-of-john-f-donovan-set-600x408

The Death and the Life of John F. Donovan’da ise Harington’ın canlandırdığı 20’li yaşlarında bir aktör olan Donovan’ın yaşamı ve ölümü arasında hayatına dokunan insanlarla olan ilişkileri ele alınıyor. Donovan, hayranlarından gelen mektupları cevaplarken 11 yaşında, onu rol model olarak alan bir hayranıyla uzun soluklu ve derin bir mektup arkadaşlığı yaşıyor. Çok sonra Jessica Chastain’in hayat verdiği gazeteci bu yazışmaları ortaya çıkarıyor ve sonrası yine hep dram…

Anne-oğul başta olmak üzere yine her türlü insan ilişkisine odaklanıp yarattığı güçlü karakterler aracılığıyla derin bir hikaye anlatacak Dolan’ın yeni filmi için sözü, sahne arkasından paylaşılan ilk fotoğraflara bırakıyoruz.

kit-harington-the-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398

natalie-portman-the-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398

xavier-dolan-jessica-chastain-death-and-life-of-john-f-donovan-set-600x398

jessica-chastain-the-death-and-life-of-john-f-donovan-ballroom-600x398

kathy-bates-the-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398

susan-sarandon-life-and-death-of-john-f-donovan-600x398

susan-sarandon-jared-keeso-the-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398

the-death-and-life-of-john-f-donovan-kit-harrington-image-600x398

kit-harington-image-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398

jacob-tremblay-xavier-dolan-death-and-life-of-john-f-donovan-set-600x398

kit-harington-the-death-and-life-of-john-f-donovan-set-600x398

jacob-tremblay-death-and-life-of-john-f-donovan-set-600x398

the-death-and-life-of-john-f-donovan-night-image-600x398

xavier-dolan-death-and-life-of-john-f-donovan-set-central-park-600x398

jacob-tremblay-on-set-of-death-and-life-of-john-f-donovan-600x398