BREAKING BAD’İN SANAL GERÇEKLİĞİ YOLA ÇIKTI GELİYOR!

BREAKING BAD’İN SANAL GERÇEKLİĞİ YOLA ÇIKTI GELİYOR!


Breaking VR


Vince Gilligan’ın yarattığı ve milyonların etkisinden hala çıkamadığı Breaking Bad efsanesinin buralarda işi daha bitmedi. Son zamanlarda önünü alamadığımız sanal gerçeklik furyasına TV tarihinin kusursuzluğa oynayan dizilerinden Breaking Bad de dahil oluyor!

breaking-bad-albuquerque

Gilligan ile Sony, güçlerini birleştirerek boynu bükük Breaking Bad sevdalılarının yüzünü güldürecek bir sanal gerçeklik deneyimi üzerinde çalışmaya başladı. Henüz detaylar netleşmedi, çok da ayrıntı verilmedi. Ama proje yolda, geliyor!

“Nerden esti de güçlerini birleştirdiler?” derseniz hemen anlatalım. Geçtiğimiz günlerde, içlerinde Gilligan da olan birkaç film yapımcısını VR teknolojisini denemeleri için ağırlayan Sony, bizim gibi Gilligan’ın da aklını almış. Deneyimlediklerinden oldukça etkilenen Gilligan, mutlaka bununla ilgili bir şey yapması gerektiğini söyleyip akabinde Sony ile el sıkışıyor.

 

Bilgisayar grafikleriyle oluşturulacak deneyim için Sony’nin oyun takımı, Gilligan’ın bakış açısını canlandırmak üzere harıl harıl çalışacak. Henüz projenin erken aşamalarında olunduğu için belirli bir karakter üzerinden mi gidilecek, genel bir Breaking Bad evreni mi yaratılacak, tek seferlik bir giriş-çıkış mı ya da bölümlerle paralel bir deneyim mi sağlanacak hiç bilmiyoruz, çünkü söylemiyorlar. Söyledikleri net bir şey varsa o da projenin bu yıl içinde gelmeyeceği; ama elbet bir gün geleceği. Biz de elimizdeki bilgilerin ışığında, proje biraz daha rayına oturuncaya dek beklememiz gereken ayrıntılar üzerine çeşitli senaryolar yazmaya başladık bile.

Sanal gerçeklik üzerinde hikaye anlatımını keşfe çıkmak için sabırsızlanan Gilligan’a deneyimlere açık olduğu ve bizleri Breaking Bad’siz bırakmadığı için buradan selamlarımızı yolluyoruz.