DANIEL DAY-LEWIS OYUNCULUĞU BIRAKTI

DANIEL DAY-LEWIS OYUNCULUĞU BIRAKTI


Kesin bilgi


Çağımızın açık ara en önde gelen oyuncularından Daniel Day-Lewis, basın sözcüsü aracılığıyla emekliliğini açıkladı. Evet, doğru duydunuz. Oscar tarihinde En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını üç kez eve götüren ilk ve tek isim olmasının yanı sıra, sayısız ödüle layık görülen Day-Lewis’i artık ekranlarda göremeyeceğiz.

daniel-day-lewis

60’lık dev oyuncunun 40 yıllık kariyeri boyunca bürünmediği kişilik, hakkını vermediği karakter olmadı. En son 5 yıl önce, ona üçüncü Oscar’ını getiren ABD’nin 16. Başkanı Abraham Lincoln rolünde izlediğimiz Day-Lewis’i, son olarak 25 Aralık’ta vizyona girecek Phantom Thread ile izleyeceğiz. Oyuncuya bir önceki Oscar’ını kazandıran There Will Be Blood’ın yönetmeni Paul Thomas Anderson yönetmenliğinde sinema defterini kapamaya hazırlanan Day-Lewis’i, bundan sonra ancak yapımcı koltuğunda görürüz, o da kesin değil.

Zaten yer aldığı projelerde oldukça seçici davranan aktör, birkaç yılda bir, sadece içine iyice sinen işlerde bulunuyor, onlarda da sınırları zorlayan karakter temsilleri ve an be an yansıttığı tüm duygularla izleyeni baştan sona etkisi altına alıyordu.

Bu beklenmeyen vedanın ardında yatan sebep açıklanmasa da İngiliz oyuncunun sözcüsü Leslee Dart, sinemanın bu acı kaybını şöyle bildirdi:

“Daniel Day-Lewis, daha fazla oyuncu olarak çalışmayacaktır. Kendisi, yıllarca beraber olduğu tüm iş arkadaşlarına ve seyircilerine son derece minnettar. Bu özel bir karar ve bundan sonra ne o, ne de herhangi bir temsilcisi bu konuya dair başka bir yorumda bulunmayacak.”