EN GÜZEL KÜRK MANTOLU MADONNA ADAYI: MARION COTILLARD

EN GÜZEL KÜRK MANTOLU MADONNA ADAYI: MARION COTILLARD


Lütfen olsun!


Sabahattin Ali’nin ilk kez 1943’te kitap formatında yayımlanan zamansız eseri Kürk Mantolu Madonna‘nın en nihayetinde beyaz perdeye uyarlanacağı uzun zamandır konuşuluyor. Bir süre önce, kitabın kendinden güzel karakteri Maria Puder‘i Beren Saat’in canlandıracağı söylense de, an itibariyle gözler sevmeyeni olmayan müthiş kadın, Marion Cotillard’a çevrildi. Evet, bildiğimiz Marion Cotillard, Fransız olan!

marioncotillard

Gerçek olamayacak kadar güzel bir haber olduğundan inansak mı, inanmasak mı bilemediğimiz gelişmeyi biraz daha açalım. Söylentilere göre bu sevgi, seçim ve hayat meselesini beyaz perdeye uyarlamak üzere hakları elinde bulunduran Ay Yapım; Lion, Macbeth ve No Escape gibi bir sürü Hollywood filminin ardındaki yapım şirketi The Weinstein Company’yle işbirliğine gitti. Bu vesileyle de teklif, güzeller güzeli Cotillard’a uçuruldu.

Henüz anlaşma imzalanmasa da, Cotillard’ın kitabı okuyup çok beğendiği, dolayısıyla projeye de oldukça sıcak baktığı söyleniyor. Zaten kitabı okuyup beğenmemek elde değil, gözlerimizi kapatıp bir Maria Puder düşleyeceksek de Marion Cotillard’dan başkası canlanmıyor zihinlerde…

Birkaç güne masaya oturulup netleştirileceği söyleniyor durumların. Umarız ki, içi boş bir söylentiye kendimizi kaptırmıyoruzdur. Zamanla göreceğiz, görelim!

Ece Yörenç’in senaryolaştıracağı Kürk Mantolu Madonna’nın Raif Efendi’sini kimin canlandıracağı da henüz belli değil. Bu benzersiz aşk hikayesini, hayal gücümüzün yanı sıra nihayet elf gözlerimizle de izleyeceğimiz için çok, çok heyecanlıyız. Bir de Marion Cotillard “He” desin, işte o zaman yer yerinden oynar!