FAHRENHEIT 451 UYARLAMASINA YENİ İSİMLER

FAHRENHEIT 451 UYARLAMASINA YENİ İSİMLER


HBO Films sunar...


Ray Bradbury‘nin distopik romanı Fahrenheit 451’in HBO Films destekli TV uyarlamasından gelişmeler var. Hali hazırda Michael Shannon ve Michael B. Jordan‘dan oluşan kadrosuna geçtiğimiz haftalarda Sofia Boutella‘yı ekleyen proje, şimdi de Kanada’dan dünyaya açılan youtuber Lilly Singh‘ın canlandıracağı karakteri duyurdu.

lilly-sofia

Bradbury’nin 1953’te yazdığı Fahrenheit 451, günümüz toplumunun beyin yakan TV programlarına, gereksiz ihtiyaçlar ve lüks tüketimiyle uyutulan insanlarına, otoritelerin dur durak bilmeyen sansürüne derin eleştiriler yaparken düşüncenin ve sorgulamanın yasak meyve sayılıp en büyük suç olduğu bir dünyada, kitapların ve cesur insanların sistematik bir şekilde buharlaştırıldığı distopik bir gelecekte geçiyor. Doğruları ve yanlışları alt üst olmadan önce alıştığı ve öğrendiği gibi, sabah akşam kitap yakan bir itfaiyeci olan karakterimiz Guy Montag’a Jordan, itfaiye şefi Beatty’ye de Shannon hayat verecek.

Singh, günlük persona’sına uygun olarak filmde de bakanlık propagandalarını mini tabletler aracılığıyla duyuran vlogger Raven’e hayat verecek. Yakın zamanda The Mummy ve Atomic Blonde filmlerinde yer alan Boutella ise Guy Montag’ın hayatını değiştiren komşu kızı Clarisse’i canlandıracak.

HBO’ya emanet olan filmi 2014’te Shannon’ın başrolde olduğu 99 Homes’un yönetmeni Ramin Bahrani’nin gözünden izleyeceğiz.