LIVE-ACTION COWBOY BEBOP UYARLAMASI GELİYOR!

LIVE-ACTION COWBOY BEBOP UYARLAMASI GELİYOR!


Whatever happens, happens...


Hollywood’un manga ve animeleri Batı’ya uyarlama hevesi hiç bitmedi, bitmeyecek de. Sevdiğimiz bir hikayenin farklı platform ya da formlara uyarlanmış halini takip etmekte bizim de zaten bir sıkıntımız yok; ama önemli olan sevdiğimiz hikayenin sevdiğimiz gibi, özgün içeriğine ve karakterlerine sadık kalınarak uyarlanması. Bu doğrultuda eleştiri yağmuruna tutulan yapımlardan daha bir ay önce vizyona giren Ghost in the Shell ve 25 Ağustos’ta Netflix ekranlarına inecek Death Note’un hedef izleyiciyi ikiye bölüp umarsızca yoluna devam etmesinin üzerinden çok da geçmeden sıra geldi live-action Cowboy Bebop uyarlamasına!

cowboy-bebop1

Yayınlandığı 1998’den beri en kaliteli animelerden biri kabul edilen Cowboy Bebop, Sunrise’ın da en güzel işlerinden biri. Japonya’nın işinin ehli rockstar’larını bir araya getiren animenin vizyoner yönetmeni Shinichiro Watanabe, muazzam kurgusuyla geçmişle geleceği iç içe geçiren senaristi de Keiko Nobumoto‘ydu. Hele ki müzikleri… Yoko Kanno gibi büyük bir bestecinin bağımlılık yapan geniş müzikal yelpazesiyle Cowboy Bebop kült değil de, ne kült acaba?

Gel gelelim uyarlamasına. Live-action bir TV dizisi olarak yeniden ekranlara dönmeye hazırlanan Cowboy Bebop’ı şekillendirecek isimler beklentileri epey yükseltiyor. Öncelikle orijinal animede çalışan stüdyo yani Sunrise, şimdiki uyarlamanın da bir parçası. Yani Bebop tayfasına ve evrenine yabancı isimlerin elinden çıkmayacak bu iş. Sonrasında da senaryoyu Logan’ın demir yumruğu X-23 yani Laura Kinney karakterinin orijinini yazan ve Star Wars Rebels, The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes ve Iron Man: Armored Adventures gibi daha bir sürü TV animasyonunda parmağı olan tam bir çizgi roman adamı Christopher Yost yazıyor! İşte bu bayağı iyi haber.

Tomorrow Studios, Midnight Radio ve Sunrise’ın elinden galaksi boyunca kelle avcılığına devam edecek Spike Spiegel, Radical Edward, Faye Valentine ve Jet Black’in maceralarına tekrar ortak olmak için sabırsızlansak da orijinalinin yerini ne gelirse gelsin tutamayacağını biliyoruz. Yine de kaliteli bir yapım gelecek ve moraller çok da bozulmayacak gibi. Öyle olsa bile ne demiş şair, “Whatever happens, happens…