MARSLI İSTİLASINA UĞRADIĞINI  ZANNEDEN HALKIN DRAMI

MARSLI İSTİLASINA UĞRADIĞINI ZANNEDEN HALKIN DRAMI


Brave New Jersey, ilk fragman!


Orson Welles’in sinema tarihine etkileri her koldan yürüyor. Sinemaya getirdiği yeni açılar, ilham verdiği onca film ve yönetmen yetmezmiş gibi, ABD tarihinin en komik yanlış anlaşılmalarından birine ön ayak olmasıyla da ardından gelenlere malzeme vermeye devam ediyor.

BraveNewJerseyJodyLambert-1

Bildiğiniz gibi 30 Ekim 1938’de Welles, kurucusu olduğu Mercury Tiyatrosu ile radyo üzerinden her hafta bir romanı tiyatrolaştırıp sunuyordu. Önceleri çok ilgi görmeyen program, sıra H.G Wells’in War of the Worlds romanına gelince ABD’de büyük çapta bir kaosa sebep oldu. Programı yarısından dinlemeye başlayıp dünyanın marslılar tarafından istila edildiğine inanan halk paniğe kapılınca üzerinden 80 yıl geçmesine rağmen akıllarda ilk günkü gibi kalan hatta filmlere bile konu olan bu olay meydana geldi.

İşte o gece, olayın merkezi New Jersey’nin küçük bir kasabasında yaşananları ele alan Brave New Jersey, bu ancak filmlere yakışır hikayeyi beyaz perdeye taşıyor. Başrollerinde Veep’ten Tony Hale, Manchester by the Sea’den Heather Burns, Pitch Perfect’ten Anna Camp, The Last Man on Earth’ten Mel Rodriguez, Life in Pieces’ten Dan Bakkedahl ve Training Day’den Raymond J. Barry‘nin yer aldığı Brave New Jersey, bir anda kendini kıyamet senaryosu içinde bulan halkın olmayan uzaylılara karşı giriştiği amansız mücadeleyi anlatıyor.

bravenewjersey

Jody Lambert tarafından yazılıp yönetilen Brave New Jersey, 4 Ağustos’ta vizyonda. Buyurun fragmana!