MARTIN FREEMAN YAPIMCILIĞINDA ŞEYTAN ADEM VE HAVVA

MARTIN FREEMAN YAPIMCILIĞINDA ŞEYTAN ADEM VE HAVVA


Paradise Lost TV yolunda!


İngiliz Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden Paradise Lost, yazıldığı dönemden tam 350 yıl sonra televizyona uyarlanmaya hazırlanıyor. John Milton’ın 17. yüzyılda yazdığı epik şiir, daha önce sayısız film ve diziye ilham vermiş olsa da, daha önce bütünüyle Paradise Lost olarak küçük ekranlara uyarlanmamıştı.

martinfreeman

Hobbit üçlemesinin Bilbo Baggins’i Martin Freeman, ardına Dancing Ledge Productions’ı da alarak projenin baş yapımcılığını üstleniyor. Dizide yer alıp almayacağı henüz netleşmese de, kendine yakışan bir karakter bulması zor olmayacaktır.

Adem ve Havva’nın yasak elmayı yiyip cennetten kovuluşu, Şeytan’ın Tanrı’ya isyanı gibi mitleri ele alan Milton, zamanında karakterleri ele alış biçimiyle ve şeytana yakınlığıyla eleştirilmişti. Özellikle çok güçlü ve gururlu bir şeytan portresi çizen Milton’ın eserinde, çoğu zaman asıl protogonist şeytan olarak değerlendirilir.

Henüz yazar ve yönetmen arayışında olan proje, şimdiden Game of Thrones bittikten sonra açılacak boşluğu doldurmaya oynuyor.