PHIL LORD VE CHRIS MILLER HAN SOLO SPIN-OFF’UNDAN NEDEN ÇEKİLDİ?

PHIL LORD VE CHRIS MILLER HAN SOLO SPIN-OFF’UNDAN NEDEN ÇEKİLDİ?


Şaşırdık mı, hayır


Birkaç gündür Star Wars serisinde Harrison Ford ile sevip saydığımız Han Solo karakterinin gençliğini anlatmaya hazırlanan spin-off’ta dengelerin değiştiği ve 5 aydır film üzerine çalışan yönetmenlerin projeden ayrıldığı konuşuluyor. Phil Lord ve Christopher Miller’ın baş koyduğu spin-off’tan aniden çekilme sebepleri için Lucas Film sadece “farklı yaratıcı vizyon”da olduklarını söylemiş, işin ucunu da açık bırakmıştı.

han-solo-spinn-off

Bu cevapla yetinmeyip olayın peşine düşen Entertainment Weekly’nin aktardığına göre, Lord ve Miller’ın Han Solo’su Lucas Film için fazla komik kalmış. Zaten Super Bad gibi iki komedi filmi ve The Lego Movie ile Cloudy With a Chance of Meatballs gibi animasyonların ardındaki isim olan bu iki kafadardan nasıl bir iş çıkarmalarını bekliyorlardı ya da bunu baştan konuşmamışlar mıydı, bilemiyoruz.

EW’nin ulaştığı filme yakın kaynakların anlattığına göre, taraflar arasındaki basit ama büyük bir yanlış anlaşılma jetonun neden bu kadar geç düştüğünü açıklıyor. Lucas Film, başta Lord ve Miller’ı bu uzay operasını komik dokunuşlarla süslemeleri için istiyor; fakat yönetmenlerimiz de spin-off’u bir komedi filmi yapacaklarını zannederek kabul ediyor. Zamanla ortaya çıkan bu “farklı vizyon” sebebiyle senaryoyu kendilerine has dokunuşlarla değiştirmek isteyen iki yönetmenimizin kafasındakiler yapım şirketinin istekleriyle uyuşmayıp bazı kilit sahneler için fikir ayrılığına düşülünce, ikili de kendilerinden ödün vermemek adına projeden ayrılmayı tercih ediyor.

Şimdi Milennium Falcon, The Da Vinci Code ve A Beautiful Mind gibi filmlerin usta yönetmeni Ron Howard’a emanet. Apollo 13’den uzay yolculuklarına alışık olan Howard’ın vizyonuyla kaldığı yerden devam edecek filmin çekimlerinin 2018 gibi bitmesi planlanıyor. Bu sayede de Lawerence ve Joe Kasdan’ın kaleme aldığı Han Solo’nun gençliği de olduğu gibi kalacak. Diğer türlü, karakterimizin bilinirliğini tamamen farklı kılacak, daha çok bilmiş, biraz ukala ve ağzından çıkanı kulağı duymayan bir genç Han Solo izleyecektik. Şimdi yine her zamanki hazır cevaplığı ve samimiyetiyle Lucas Film’in temsil etmek istediği bir Han Solo’ya dönüş yapıldı.

George Lucas’ın 40 yıl önce başlattığı ruhu aynen devam ettirmek isteyen Lucas Film, bu anlaşmazlıklarla yarıda kesilen filmin çekimlerine 10 Temmuz’da tekrar başlayacak.

“We got this, Chewie!”