ROSKILDE’Yİ RED BULL TV’YLE AYNI ANDA PLAY TUŞU’NDAN İZLEYİN

ROSKILDE’Yİ RED BULL TV’YLE AYNI ANDA PLAY TUŞU’NDAN İZLEYİN


28 Haziran - 1 Temmuz arası site Danimarka'ya açılır


Nordik coğrafyası buralarda öve öve bitirilemez, bilirsiniz. Konu fazlasıyla klişeleştiyse de açıkçası bu övgülere pek çok açıdan hak vermemek de elde değil. Refah düzeyi ve hayat tarzı bir yana, kültür-sanatın her alanında sektöre nefes aldıran ve özgün işleriyle fark yaratan isimlerden oluşan, “Coğrafya gibi coğrafya” demenin yerinde olacağı bir bölgeden bahsediyoruz. Bugün burada bu hak edilmiş ilgiyi ve övgüyü Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın 30 km kadar uzağına doğru yoğunlaştırarak 1971’den bu yana devam eden ve şu an için Kuzey Avrupa’nın en büyük festivali konumunda bulunan Roskilde‘den bahsedeceğiz. Haberler güzel!

Rock’tan hip-hop’a, oradan da elektroniğe uzanan geniş bir tür yelpazesinde farklı isimlere yer veren Roskilde; bu yıl 28 Haziran – 1 Temmuz arası düzenlenecek ve bünyesinde kurulacak 9 sahnede 175 sanatçı sahne alacak. Foo Fighters, Arcade Fire, The Weeknd, The XX, Ice Cube, Justice, Moderat, Solange ve Trentemøller‘in headliner olacağı festivalin bu yılki kadrosu; The Avalanches’tan Bonobo’ya, Father John Misty’den Lorde’a, Nicolas Jaar’dan Royal Blood’a kadar uzanan akıllara durgunluk verecek seviyede bir yoğunluğa sahip.

“Ulan her an her yerde güzel festivaller oluyor, ne yapalım Danimarka’ya mı gidelim?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. İmkan varsa (ve bilet ve karaborsa kalmışsa) gidin tabii, ne güzel olur. Ancak bugün burada toplanma sebebimiz; biraz günlük Nordik övme kotamızı doldurmak, biraz da sizlere güzel bir imkanın haberini vermek.

Red Bull’un hızır gibi yetişmesiyle Roskilde, Red Bull TV’yle aynı anda Play Tuşu’ndan canlı yayınlanacak!

O zaman heyecanımızı bastıralım, toparlayalım: 27 Haziran’da belli olacak yayın programına kadar geçecek bir haftada bu bilgiyi hazmediyor, 28 Haziran – 1 Temmuz arasını boş bırakıp Play Tuşu önüne yerleşeceğimiz dakikaları ise resmen başlıyor. Yani başlayacaksınız, başladınız!

Günün Programı:

22.10 – Phlake

23.30 – G-Eazy

00.35 – The Hellacopters