SHERLOCK’UN YAZAR EKİBİNDEN SÜRPRİZ YENİ DİZİ

SHERLOCK’UN YAZAR EKİBİNDEN SÜRPRİZ YENİ DİZİ


Dracula


BBC’nin sevilen dizisi Sherlock’un yazarları, en az Sherlock kadar konuşulacak sözünü aldığımız yeni bir dizi için kollayı sıvıyor.

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman ve Amanda Abbington gibi isimlerin yer aldığı, son yılların en popüler dizilerinden olan Sherlock’un senaristleri Mark Gatiss ve Steven Moffat’ın bilindiği üzere yakın zamanda yeni bir Sherlock bölümü yazmak gibi bir niyetleri yok. Bu sırada boş durmaya da pek niyetleri olmayan ikili, Bram Stoker’ın tarihin en çok bilinen ve defalarca televizyon, sinema ve kitap uyarlamasına dönüşen eseri Dracula’yı mini dizi haline getirmek için girişimlere başlıyor.

Steven Moffat, bilimkurgu evrenini bırakmadan önce çocukluk hayali olan Doctor Who’nun altı sezonunu yazıp ve yapımcılığını üstlenmişti. Mark Gatiss ise Sherlock’da canlandırdığı Mycroft karakterinin yanı sıra Game of Thrones’da da yer almıştı. Geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda ise klasik korku filmlerine, özellikle Christopher Lee ve Peter Cushing’in oynadığı “Dracula “‘nın 1958 versiyonuna olan sevgisinden bahsetmişti.

Sherlock gibi günümüzde mi geçecek yoksa hikayenin orijinal zaman diliminde mi yer alacak, kimler oynayacak, ne zaman yayınlanacak gibi detayların henüz belli olmadığı yapım ikilinin önceki işlerini referans alacak olursak kötü olması pek muhtemel değil.