THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE’NİN ÇEKİMLERİ TAMAM!

THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE’NİN ÇEKİMLERİ TAMAM!


Terry Gilliam'ın 17 yıllık serüveni


Terry Gilliam, neredeyse 17 yıldır bir türlü çekimlerine başlayamadığı projesi The Man Who Killed Don Quixote‘yi sonunda bitirdi. Dün sosyal medya hesaplarından filmin çekimlerinin nihayet bittiğini ve eve döndüğünü yazan Gilliam’ın bu konuda hiç acelesi yok, içine iyice sinsin istiyor. İyi de yapıyor.

terry-gilliam-filming

Başrollerinde Adam Driver, Jonathan Pryce, Olga Kurylenko ve Stellan Skarsgård‘ın yer aldığı filmin çekimlerine Mart ayında İspanya’da başlandı. O zamanlar da, büyük bir tutkuyla bu proje için çalışan Gilliam’ın doğru yeri bulabilmek için gezip gördüğü 33 farklı lokasyondan fotoğrafı paylaşılmıştı. En nihayetinde 17 yıldır Gilliam’ın aklının büyük bir bölümünü kurcalayan, istediği gibi olması için uğruna bir sürü yapımcı/dağıtımcıyla papaz olduğu proje, olması gerektiği gibi olmalıydı!

The Man Who Killed Don Quixote, öğrencilik yıllarında Don Quixote’nin uyarlamasını çeken bir reklamcının büyüdüğü kasabaya dönünce çektiği filmin yaşamış olduğu yerde ve insanlarında yarattığı değişimi fark etmesiyle atıldığı macerayı işliyor. Yalnız bu macera öyle izlemesi pek kolay bir macera olmayacak. Zira bir süre önce Gilliam, bu filmde yer almayı kabul eden oyuncuların gerçekten çok cesur ve gözü kara olduğunu, aksi takdirde böyle rollerin altından kalkamayacaklarını düşündüğünü söyleyerek meraklı bakışlarımızı sete çevirmemize sebep olmuştu. Şimdi de çekimler bittiğine göre 2018 gibi gelecek filmi beklemeye daha bir rahat devam edebiliriz.