ARTIK BÖYLE MÜZİK VİDEOLARI YAPMIYORLAR…

ARTIK BÖYLE MÜZİK VİDEOLARI YAPMIYORLAR…


Bir sanat eseri olarak: Chelou - Halfway to Nowhere


Yaratıcı müzik videosu ne güzel şey! Bir hikayesi olan, eşlik ettiği şarkının değerini katlarca katlayan türden… Bir müzik videosundan çok kısa filme çalan, sanat eseri niteliği taşıyan bir animasyona hayat veren türden… Böyle videoları görünce paylaşıyoruz, paylaşımını destekliyoruz.

Chelou

Bu tip videolardan biri de yeni nesil İngiliz şarkıcı-şarkı sözü yazarı Chelou’ya ait. Londra’dan yükselen ışığı hayli parlak yıldızlardan biri olan Chelou, geçtiğimiz yılın sonlarında yayınladığı Halfway to Nowhere videosuyla sadece müzik sitelerinde değil, tasarım ve sanat mecralarında da kendisine yer buldu.

Naif güzelliğiyle hali hazırda çok özel bir şarkı olan Halfway to Nowhere’in değerini yücelten animasyon video, çok yetenekli illüstratör Polly Nor ve animasyon sanatçısı Andy Baker’ın ortaklığıyla hayat buldu.

CzFz-XaWQAEqFxH

Polly Nor’a ayrı bir parantez açmak lazım. İngiliz illüstratör, işleriyle son dönemlerin en çok konuşulan yeni nesil sanatçılarından biri. Kadınların “karanlık” taraflarını ve iblislerine hayat veren Polly Nor’un çizimleri, Baker’ın animasyonlarıyla canlanıyor ve Chelou’nun vurucu şarkısının videosu oluyor.

Bu arada şarkıyla ilgili bir büyük detay: Halfway to Nowhere, elektronik müzik harikalarından Maya Jane Coles’un prodüksiyonuyla hayat buluyor. Chelou ve MJC, daha evvelden Nocturnal Sunshine projesindeki Believe isimli şarkı için bir araya gelmişti.

Bugüne kadar sektirdiyseniz, sektirmemeniz için bir şans bizden. Zaten biliyorsanız da bir kez daha bu güzelliğe tanıklık etmeye itiraz etmezsiniz diye düşünüyoruz.

Bu arada Chelou’nun diğer şarkılarına da göz atmanızı öneririz. Yakında fazlasıyla duyacaksınız ismini…