DISNEY ALAADDİN’İN HALISINDA KİMLERİ UÇURACAĞINA KARAR VERDİ

DISNEY ALAADDİN’İN HALISINDA KİMLERİ UÇURACAĞINA KARAR VERDİ


Guy Ritchie'den live-action müzikal


Bir varmış, bir yokmuş… Evvel zaman dışında yakın zaman içinde, Sherlock filmlerini yöneten Guy Ritchie isminde bir adam, günlerin birinde Disney ile el ele verip Binbir Gece Masalları’ndan Alaaddin’in Sihirli Lambası’nı beyaz perdeye uyarlamaya karar verir. Arar, tarar, binlerce kişiyle görüşür fakat onca zaman, uçan halıya binmeye en uygun Aladdin ve Jasmine karakterlerini bulamaz. Birkaç başarısız denemeden sonra, en nihayetinde son kararını verir: Aladdin’e Mena Massoud, Jasmine’e de Naomi Scott hayat verecektir.

aladdin

Disney’in 1992 yapımı animasyonunda, Robin Williams’ın sesiyle ve simasıyla izlediğimiz Alaaddin’in Cin’ini, yeni live-action müzikalde Will Smith canlandıracak. Beklenmeyen bir seçim olsa da, beklentileri epey yükselttiğini söyleyebiliriz.

Aladdin için ilk önce Dev Patel ve Riz Ahmed gibi güçlü isimler verilse de, en sonunda çok daha yeni bir yüzde karar kılan Disney, aylardır bu rol için ülke ülke gezip 2000’den fazla kişiyle görüştü. Ve karar verildi: Mısır’da doğup Kanada’da büyüyen oyuncu Mena Massoud, bütün rakiplerini ardında bırakarak yeni Aladdin oldu. Agrabah’ın Prensesi Jasmine için ismini yazdıran Hint asıllı İngiliz şarkıcı-oyuncu Naomi Scott ise en son Power Rangers’ın pembelisi olarak ekranlardaydı.

Kötü karakterimiz Jafar için ilk önce Tom Hardy’nin ismi geçse de, hala bir karar verilmiş değil, arayışlar devam ediyor. Richie’nin Sherlock serisinde de beraber çalıştığı Dan Lin, Lin Pictures çatısı altında tekrar yapımcı koltuklarından birinde oturacak. Jonathan Eirich’in baş yapımcılığında prodüksiyona gidecek filmin diğer bir yapımcısı ise yine Disney’in Mary Poppins Returns’ünde yer alan Marc Platt. Pocahontas ve Frozen gibi Disney animasyonlarında müzik prodüktörlüğü yapan Chris Montan‘ın da kadrosuna dahil olduğu film, iddialı isimlerle geliyor.

Önümüzdeki Ağustos’ta Londra’da çekimlerine başlanacak kanlı canlı masalımızla ilgili söyleyeceklerimiz bu kadar. Artık onlar ermiş muradına, biz bakalım seanslara…

aladdinliveaction