EDGAR WRIGHT İKİNCİ BABY DRIVER FİLMİNE ÇOK SICAK BAKIYOR

EDGAR WRIGHT İKİNCİ BABY DRIVER FİLMİNE ÇOK SICAK BAKIYOR


Malzeme iyi, bas gaza


Shaun of the Dead ve Scott Pilgrim vs. the World gibi ince işlenmiş filmlerin ardındaki deha Edgar Wright’ın son beyaz perde çıkışı Baby Driver, vizyona gireli daha bir hafta dolmamışken olası bir devam filminin kapıları aralandı hatta ardına kadar açıldı.

Baby-Driver-Edgar-Wright-Ansel-Elgort

Daha şimdiden yönetmenin kariyerindeki en yüksek gişe hasılatını toplayan film olan Baby Driver’ın yapım şirketi Sony, ortaya çıkandan oldukça memnun kalmış olacak ki, arayı hiç açmadan Wright’a ikinci film ihtimalini de göz önünde bulundurmasını söylemiş.

Empire’a konuşan Wright, “Stüdyo bir devam filmi yazma fikrini düşünüp düşünmediğimi sordu ve bu tam da devamını getirebileceklerimden biri. Çünkü bu karakterlerle gidilecek yolun daha uzun olduğuna inanıyorum.” sözleriyle eldeki malzemenin iyi olduğunu ve aldığı kadar unla yola devam edilebileceğini bir kez daha hatırlattı.

“Her devam filminde başka bir yol bulman lazım ki, daha derinine inebiliyorsan yeni bir sayfa açabilesin. Sanırım Baby Driver’ın bu gerçeklikte daha çok şey yapabilir ve bu yönde bir fikrim de var. Eğer yeni bir film yaptıysan karakterin suça olan yakınlığını başka bir yöne çekebiliyor olman lazım ki artık çırak olmasın.”

Filmin sonu da yeni bir başlangıca müsait olduğu ve Wright da bu denli olumlu konuştuğu için, ilerleyen zamanlarda macera tam gaz devam edebilir. Çok da uzak olmayan bir tarihte, bir filmin en az 2-3 yılını aldığını, bu sebeple de eski konuları ziyaret etmekten ziyade yeni hikayeler anlatmayı tercih ettiğini söyleyen Wright’ı fikrinden döndüren Baby Driver’ın hala vizyonda olduğunu hatırlatıyor, yayınlanan son fragmanı da aşağıya bırakıp kaçıyoruz.