EDGAR WRIGHT’I BABY DRIVER’A GETİREN MÜZİK VİDEOLARI

EDGAR WRIGHT’I BABY DRIVER’A GETİREN MÜZİK VİDEOLARI


Zirveye ulaştıran basamaklar


Son birkaç haftadır “Baby Driver aşağı, Baby Driver yukarı” şeklinde övülen, çok yüksek kritik puanları toplayan ve şimdiden yılın en iyi yapımlarından biri olarak lanse edilen yeni Edgar Wright filmi Baby Driver, aksiyonu müzikalle birleştiriyor.

edgar-wright-scott-pilgrim

Filmin başrol oyuncusu ne Ansel Elgort, ne Jon Hamm, ne Lily James, ne Eiza González, ne Kevin Spacey, ne de Jamie Foxx… Baby Driver’ın başrolünde müzik var. Kariyerindeki tüm yapımlarda müziğe bir hayli önem veren, geçişlerin/detaylı planların ustası Edgar Wright, Baby Driver’daki her sahneyi bir şarkıyla eşliyor. Müzikle hareket eden, müzikle alçalan, müzikle yükselen, her adımını notalarla atan bir film Baby Driver…

Edgar Wright’ın müzik videolarıyla dolu bir geçmişi de var.

Noel Fielding’in oynadığı Mint Royale videosu Blue Song ise Baby Driver’ın çıkış noktası sayılabilir. 2003 tarihli video, Wright’ın dediği üzere Baby Driver projesinin hayata geçmesindeki en büyük etken.

Videoda, Baby Driver’la eşleyebileceğiniz bir çok an mevcut. Ancak Edgar Wright’ın diğer müzik videolarına baktığınızda da kendisini Baby Driver’a doğru tam gaz götüren farklı an ve dinamiklere rastlayabilirsiniz.

Sadece 6000 Dolar’a çekilen Bastardo’yla 2005’e gidiyoruz.

Spaced’den sonra ve Cornetto üçlemesinin ilk ayağı olan Shaun of the Dead’den ise hemen önce çekilen Psychosis Safari’de, Queens of the Stone Age – No One Knows videosundan tatlar yakalamak mümkün.

Edgar Wright’ın “Ne yaptığımın farkında değildim” dediği 1996 tarihli ilk müzik videosu Nomads.

Pharrell’in Daft Punk aromalı Gust of Wind’i, Edgar Wright’ın stüdyo filmi bütçesiyle hareket ettiği an olarak kayıtlara geçti.

Paul Thomas Anderson ve Fiona Apple’ı bir araya getiren klasik video Paper Bag’in kokusunu siz de almadınız mı?