JAMES FRANCO VE EKÜRİLERİNDEN YENİ FİLM, İLK FRAGMAN!

JAMES FRANCO VE EKÜRİLERİNDEN YENİ FİLM, İLK FRAGMAN!


The Disaster Artist


Sinema tarihinin 100 yılı aşkın serüveninde hepimiz tonlarca kötü film izledik, izlettirdik. Ama kötünün de kötüsü var ve en kötüsü, Tommy Wiseau yönetmenliğinde 2003’te çekilen The Room. Otoritelerce test edilip onaylandığına göre, kötülükte ve bağlantısızlıkta sınır tanımayan The Room, Gelmiş Geçmiş En Kötü Sinema Filmi ünvanını alarak zamanla bir külte dönüştü.

the-disaster-artist-f72066

İşte bu her saniyesi ayrı tuhaf filmin kendinden de tuhaf yönetmeni Tommy Wiseau’yu tekrar ekranlara taşıyan isim ise James Franco. Şimdi ilk fragmanı gelen The Disaster Artist ile bu enteresan kişiliğe hayat verdiği gibi bir yandan da filmin yönetmenliğini üstlenen Franco, yine dört koldan sarıldığı bir işiyle karşımızda.

Tabii ki, Seth Rogen ve Dave Franco‘yu da izleyeceğimiz The Disaster Artist’in kadrosunda Zac Efron, Sharon Stone, Alison Brie, Jason Mantzoukas ve Zoey Deutch gibi isimler de yer alıyor.

Film yapmanın çılgın ve eğlenceli taraflarından bahseden The Disaster Movie, Wiseau ve en yakın arkadaşı, Greg Sestero’nun sınırlardaki maceralarını ele alıyor. Hollywood rüyası yaşama hayaliyle Los Angeles’a giden bu acayip ikili, kendi filmlerini çekerek hayallerini gerçekleştirmek ister ve gerçekleştirir de. Belki biraz daha az kötü yapsalar şimdiki En Kötü Film ünvanlarını alamayacak ve kültleşemeden sadece vasat bir filmin iki ismi olarak anılacaklardı. Oysa ki bu saatten sonra Tommy Wiseau da Greg Sestero da unutulmaz birer karakter olarak hafızalara kazındı.

Franco da bütün bunları kendine has vizyonuyla ve yine en yakın arkadaşlarıyla ele alıyor. Bir yönetmenin yazıp, yönetip bir de başrol oynadığı filmi, kendi oynayıp yöneterek tekrar ekranlara getiren Franco‘nun bambaşka bir karaktere dönüştüği The Disaster Artist’in ilk fragmanı, hemen burada!