LA LA LAND’İN EN BÜYÜK  HAYRANI: CHRISTOPHER NOLAN

LA LA LAND’İN EN BÜYÜK HAYRANI: CHRISTOPHER NOLAN


O da seviyor...


Bu yılın başından beri dillerden düşmeyen La La Land’i biz de bütün yıl övmelere doyamadık. Seveni de çok sevmeyeni de, oralara hiç girmeyeceğiz; ama başarısı su götürmez bir gerçek. Anlaşılan twist’li sonların adamı Christopher Nolan da filmin etkisinden çıkamadı ya da tek seferde sindiremedi ki La La Land’i izlemek için sinema kapılarını çok aşındırdığını söylüyor!

647nolan_

Aldığı inanılmaz yorumlarla merakımızı iyice perçinleyen Dunkirk için EW’ye konuşan Nolan, yaşı büyük bir aile babası olmasının aynı filme üst üste birkaç kez gitmeyeceği anlamına gelmediğinden bahsederek başlıyor sözlerine. Zaten öyle bir anlam çıkaran yok, sen Christopher Nolan’sın büyük düşün!

Bu bahaneyle de laf lafı açıyor ve Nolan da birkaç kere üst üste izlediği filmlere La La Land örneğini veriyor:

“Çocukluktan sonra değiştiğini fark ettiğim, yaşlandıkça daha da seyrekleşen bir şey var. Neredeyse 47 yaşındayım; ama yine de sinemada keyif aldığım bir filmi dönüp tekrar izlemeyi seviyorum. La La Land’de de öyle yaptım, tekrar izleyebilmek için birkaç kere daha sinemaya gittim. Yeni bir filmin getirdiği o basit mutluluk ve ilk gösteriminde kalabalık bir seyirci kitlesiyle orada olmak… İşte bunun değişeceğini hiç zannetmiyorum, gerçekten büyülü bir deneyim. 

La La Land için neden mi tekrar sinemaya döndüm? Sanırım, ilk izlenimimdeki kadar iyi olup olmadığını bir kez daha kontrol etmek istedim. Tabii, bu bir anlam ifade ediyorsa…”

Gizliden gizliye müzikal hayranı olan Nolan, La La Land’in en çok nesinden etkilendi bilemiyoruz. Ama teknik yetkinliğini göz önünde bulundurduğu kesin. Yürü be Damien Chazelle!

Dunkirk bu Cuma vizyonda, vaziyet alın.