LUCA GUADAGNINO’DAN SICAK BİR İTALYAN YAZI

LUCA GUADAGNINO’DAN SICAK BİR İTALYAN YAZI


Call Me By Your Name


A Bigger Splash ve I Am Love gibi filmleriyle Güney İtalya’dan dünya sinemasına açılan yönetmen Luca Guadagnino‘nun Sundance Film Festivali’nde farkını konuşturan yeni İtalyan ateşi Call Me By Your Name‘in vizyon tarihini beklerken filmden sıcak bir kesitle hikayeye önden dahil olmaya ne dersiniz?

call-me-by-your-name

15 yaşındayken Interstellar’da izlediğimiz Timothee Chamalet ve en son Nocturnal Animals ile ekranlara gelen Armie Hammer‘ın başrolleri paylaştığı filmde, biri genç biri yaşlı iki adamın kapıldığı beklenmeyen romantizme tanık olacağız.

1980’ler İtalya’sına sıcak bir dönüş yapan filmden paylaşılan videoyla yaklaşan sanat ve kültür bombardımanı ile yeşil ve doğanın romantizmine hazırlık yapıyoruz. Sundance’te yayınlanan sinopsisi de yeri gelmişken verelim:

“1983 yazında, 17 yaşındaki Amerikan-İtalyan asıllı Elio Perlman (Chalamet), ailesinin 17. yüzyıldan kalma villasında yazını geçirmek için gittiği Kuzey İtalya’da, günlerini miskince müzikle uğraşarak ve Marzia (Esther Garrel) ile flörtleşerek geçirmektedir. Günün birinde, doktorası üzerinde çalışan çekici bir genç olan 24 yaşındaki Oliver (Hammer), her yıl olduğu gibi Elio’nun Grek-Roman kültürü alanında seçkin bir profesör olan babasına (Michael Stuhlbarg) yardımcı olmak için yaz stajına gelince işler değişir. Bu güneşle kavrulan romantik ortamın arasında Elio ve Oliver, hayatlarını sonsuza kadar değiştirecek bir arzunun keşfine çıkar.”

“Kasım’da aşk başkadır” seanslarından yerini ayırtan Call Me By Your Name, 24 Kasım’ın soğuğunda vizyonda ılık rüzgarlar estirecek. Pastoral bir cennetle çevrili manzaralara doyup doyup ayılacağımız filmden paylaşılan aşağıdaki kesitle harlanmaya başlayan kıvılcımlara ufak bir bakış atın bakalım.